2. HRL Sjever (Ž): 1234 Virovitica sama na vrhu tablice!

Odigrano je svih šest susreta petog kola 2. HRL Sjever u ženskoj konkurenciji! Jedina stopostotna momčad nakon pet kola je ekipa 1234 Virovitica koja je obilježila slavlje na gostovanju kod Zrinskog, dok je Đurđevac nanio prvi prvenstveni poraz ekipi Podravke 2 Lino!

Oglas

U četiri kola stopostotna Podravka 2 Lino u sklopu petog kola ugostila je Đurđevac koji je s polovičnim učinkom od dvije pobjede i dva poraza ušao u ovaj susret. Gosti su nakon 60 odigranih minuta došli do uvjerljive pobjede 21:33 te tako nanijeli Podravki prvi prvenstveni poraz! Tara Đelekovčan s osam pogodaka bila je najefikasnija kod domaćina, dok su gošće s po sedam pogodaka predvodile Maja Tolić i Lea Pavlović.

Oglas

ŽRK 1234 Virovitica također je nakon četiri kola bila stopostotna momčad, a u petom kolu gostovala je kod momčadi Zrinski 2 koji je u četiri ogleda obilježio jednu pobjedu i tri poraza. Nakon ovog kola i slavlja u gostima 33:40 gošće iz Virovitice same su na vrhu poretka 2.HRL Sjever! Dora Car sa sedam pogodaka bila je najbolji strijelac kod domaćih igračica, dok je Lavice do nove pobjede predvodila fenomenalna Nika Deskar s čak 15 pogodaka!

Oglas

U dvoboju momčadi s učinkom od dvije pobjede i dva poraza susreli su se Pitomača i Osijek 2. U uzbudljivom susretu u kojem su vodile veći dio susreta novu pobjedu obilježila je ekipa Osijek 2 rezultatom 34:36. Tamara Štefanec bila je najbolji strijelac kod domaćih igračica s dvanaest pogodaka, dok je gošće iz Osijeka predvodila s deset pogodaka Laura Šoš.

Multinorm Cerna koja je u četiri kola osvojila jedan prvenstveni bod, u sklopu petog kola došla je do prve prvenstvene pobjede slavljem nad Garešnicom 39:35 koja je pretrpjela treći prvenstveni poraz. Petra Josipović s jedanaest pogodaka najefikasnija je bila kod domaćeg sastava, dok je kod gošći Patricija Santo zabila sedam pogodaka.

Uoči ovog kola devetoplasirani Brod ugostio je ekipu Koka 2. Brod je u susret ušao s tri prvenstvena boda, dok je Koka uprihodila jedan manje, ukupno dva. Brod je došao do nove pobjede i to s uvjerljivih 41:26. Lucija Čondić kod Broda zabila je trinaest pogodaka, dok je u gostujućem sastavu Leda Košćak postigla deset.

U još jednom dvoboju momčadi koje su s dvije pobjede i dva poraza ušle u susret sastale su se Zelina i Olimpija iz Osijeka. U najtjesnijem susretu kola domaće igračice došle su do pobjede 29:27. Tanja Madžarac bila je najefikasnija kod Zeline sa sedam pogodaka, dok je kod Olimpije Jana Kovač zabila devet.

Izvor: HRS