Baranjska liga: 15 pogodaka u Torjancima, Zmaj nadvisio Radnički!

S posljednjim vikendom mjeseca kolovoza, stiglo je i prvo kolo Baranjske lige! Naslov ove godine brani NK Luč, dok je novi član lige Mladost iz Čeminca koja se natjecanju priključila iz 2. ŽNL Beli Manastir! Što se tiče prvog kola, u njemu je najefikasniji bio Graničar koji je svojim protivnicima loptu u mrežu pospremio čak dvanaest puta!

Oglas
Izvor: HNS Comet

Prvak Baranjske lige iz prethodne sezone NK Luč, u sklopu prvog kola odmjerio je snage s Davorom iz Branjine koji je prošlogodišnje natjecanje završio na četvrtom mjestu. Gledatelji su na susretu mogli vidjeti samo jedan pogodak i to u mreži gostiju, a strijelac pobjedonosnog pogotka za Luč bio je Leon Mikuš u 44. minuti.

Oglas

Drugoplasirani iz protekle sezone, Radnički iz Mirkovca, sezonu je otvorio gostovanjem kod Zmaja u Zmajevcu koji je u netom završenoj sezoni osvojio šesto mjesto poretka Baranjske lige. Tri boda iz ovog susreta ostaju u Zmajevcu i to nakon pobjede domaćina 4:2. Pogotke za Zmaj redom su postizali Antonio Knježević (40′), Goran Janković (73′), Igor Lazar (78′) i Filip Kleiber (89′), dok su za Radnički loptu u mrežu suparnika ubacili Ivan Oreški (55′) i Dino Švob (81′).

Oglas

Graničar iz Torjanaca nakon solidne sezone u kojoj su se borili za naslov do zadnjeg kola i na kraju zauzeli treće mjesto, sezonu su otvorili domaćim srazom s Croatijom iz Branjin Vrha, koja je prvenstvo završila kao posljednja, sedma momčad poretka. Za Graničar u velikom slavlju 12:3 hat-trick su postigli Dominik Čoka (22′. 72′ i 83′) i Danijel Tomoković (41′, 50′, 59′), po dva pogotka nadodali su Ivan Ignac (32′ i 57′) i Vladimir Palko (80′ i 85′), dok su se po jednom u strijelce upisali Adrijan Kovač (8′) i Richard Bošnjak (47′). Kod Croatije, dva je pogotka postigao Stipo Mandić (10′ i 22′), dok je jedan zgoditak postigao Marin Pigac (24′).

Novi član lige, Mladost iz Čeminca u prvom kolu na svom terenu dočekala je ŠNK Grozd iz Kotline koji je u protekloj sezoni Baranjske lige osvojio peto mjesto. Dva pogotka u 3:2 pobjedi Mladosti djelo su Zdenka Petrovića (76′ i 88′), dok je prvi pogodak postigao Mihael Vidović (34′). S druge strane, kod gostiju iz Kotline oba postigao je Mathias Csondor (61′ i 66′).