Sloga slavi 111. rođendan! - SPORTALO

Sloga slavi 111. rođendan!

Nogometni klub Sloga iz Nove Gradiške danas slavi veliki jubilej, točno na današnji dan daleke 1910. godine osnovana je od strane studenata koji su se u proljetno blagdansko vrijeme vratili u svoj grad i osnovali sportski klub.
Nogomet je u to vrijeme bio poprilična nepoznanica na ovim prostorima, tek su mu udarani temelji u nekim mjestima po Slavoniji i Baranji. Jubilej kakvim se malo tko može podičiti, a Sloga se podičila objavom na svojoj službenoj Facebook stranici:
Na današnji dan daleke 1910. skupina novogradiških studenata je iskoristila proljetne praznike kako bi osnovali sportski klub koji bi se bavio igrom zvanom nogomet, igrom koju su upoznali tijekom svog studiranja u Zagrebu.
Novogradiška Sloga danas je član 3. HNL – istok s mladom momčadi koja je gotovo u cijelosti sastavljena od igrača koji su svoj nogometni put započeli u našem klubu i tom činjenicom se izrazito ponosimo.
Sloga svojom tradicijom i radom s mlađim kategorijama svakako pripada među trećeligaše, u proljeće su krenuli odlično i na pravom su putu da i ostanu u tom probranom društvu i u narednim sezonama.
© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.