Osijek nosi pogodak prednosti iz Kazahstana

Osijek je pobjedom otvorio novu europsku kampanju, momčad Nenada Bjelice slavila je 2:1 pobjedu na gostovanju u Nur-Sultanu protiv predstavnika Kazahstana Kizilžara.

KIZILŽAR – OSIJEK 1:2

Oglas

Strijelci: 0:1 Topčagić (58‘), 0:2 Kleinheisler (76‘), 1:2 Nejašmić (ag,84)

Oglas

KIZILŽAR: Lobancev – Mužek, Gurman (od 82. Kozlov), Karšakevič, Bušman – Tapalov, Jakovlev (od 62. Tihonovskij), Kone, dos Santos, Podio (od 82. Muldinov) – Lobjanidze

Oglas

OSIJEK: Ivušić – Bartolec, Škorić, Bralić, Leovac (od 54. Jurčević) – Nejašmić, Brlek – Fiolić (od 84. Janjić), Kleinheisler (od 84. Žaper), Caktaš (od 70. Lovrić) – Topčagić (od 70. Mierez)

Domaćin je već u trećoj minuti dobro uzdrmao Osječane, točnije njihov okvir gola kao pravo upozorenje da nisu nimalo bezazlen protivnik, uostalom, na odmor se otišlo početnim rezultatom. U nastavku Mihret Topčagić opravdava Bjeličino povjerenje, najprije glavom donosi prednost Bijelo plavima nakon asista tek ušlog Jurčeviča, a onda zarađuje isključenje Martinsa. Dobar dio drugog dijela, posebice nakon vodstva Osijek je izgledao jako dobro, donijelo je to i bombetinu Kleinheislera za 2:0 i činilo se miran uzvrat sljedećeg tjedna na Gradskom vrtu. Da ne bude baš potpuno mirno pobrinuo se Nejašmić koji je u 84. minuti u pokušaju da vrati Ivušiću poslao loptu u vlastitu mrežu i ostavio nade Kizilžara živima uoči odlučujućih 90 minuta.

Foto: NK Osijek

U prošloj sezoni Osijek je muku mučio s jedanaestercima, sada se kao problem nameću autogolovi, obje lopte koje su mu završile u mreži prema Ivušiću su poslali njegovi suigrači. Srećom, u oba navrata Bijelo plavi su slavili. Pokazalo se da je Osijek kvalitetnija momčad od Kazahstanaca, ne bi u uzvratu trebalo biti problema iako je prednost zaista minimalna i valja biti maksimalno koncentriran, a kako je krenulo s ozljedama ostaje i upitnik kako će početnih 11 izgledati nakon sigurno zahtjevnog susreta protiv Lokomotive u nedjelju.