Magdalena Brkić karijeru nastavlja u Italiji gdje će u borbu za titulu prvaka

Čest je gost na našim stranicama, svaki put sasvim zasluženo. Sve je krenulo kada je postala miss prvi put, pa kada je postala miss drugi put,  onda je iz Vukovara stigla u Osijek i počela zorno pokazivati o kakvom se talentu radi, a u prošloj sezoni je eksplodirala, odradila sjajno svoj posao među vratnicama i to jednostavno nije moglo proći nezapaženo. Za sada je što se tiče reprezentacije, no nije što se tiče transfera, Magdalena Brkić mijenja dres Osijeka onim talijanskog prvoligaša Erice koji je u protekloj sezoni bio u samom vrhu talijanskog rukometa, a u novu sezonu kreće još ambicioznije, cilj je – naslov prvaka!

Došla sam prije dva tjedna. i stvarno je sve super. Uvjeti su odlični, trenira se dva puta dnevno, pripreme su trenutno i prvi smo klub u Italiji koji je počeo trenirati… Imamo odličnog kondicijskog trenera sa Islanda, kao i trenericu Edinu Borsos koja je bila odlična igračica iz Mađarske te nekoliko godina bila dio ženske senioriske francuske reprezentacije a sada je postala glavna trenerica američke ženske reprezentacije. Također, glavni trener je bivši igrač, te dolazi iz Španjolske, a imam i svoju trenericu golmana. Prošle sezone su završili drugi. a ove sezone je ambicija da se uzme najmanje jedna titula, znači ili super kup, prvenstvo ili kup. Igramo prvu utakmicu superkupa protiv najvećeg konkurenta Salerna koji je već dugi niz godina talijanski prvak, zatim Europu protiv Izraelskog kluba Maccabi i onda nam počinje prvenstvo.

Erice se nalazi na Siciliji, na samom jugu Italije, ima 27 000 stanovnika i djeluje kao sjajno mjesto za život, kako ti prolaze prvi dani na novoj adresi?

Grad je na moru, svaki dan poslije jutarnjeg treninga odemo malo na rekuperaciju u more, predivan je turistički grad. pravi talijanski. Između dva treninga odmaram i ispijam kave, a postoji mogućnost da upišem 4. i 5. godinu online smjer Kineziterapija kako bi malo upotpunila to vrijeme između dva treninga. Ljudi su ljubazni i dragi i prema nama strankinjama. Talijanski ne znam ali se sporazumijevamo na engleskom i naravno pokušavam pričati talijanski.

Osijek?

Iako mi je ovdje lijepo fali mi naravno moj Osijek, moj Zrinjevac i svi moji prijatelji iz kluba kao i obitelj. Ovim putem bi htjela još jednom zahvaliti cijelom klubu, mom radnom mjestu čak 3 godine Caffe bar Lloretu i svima koji su bili uz mene ovih nekoliko godina u Osijeku. I naravno, jedva čekam da se ponovno vidimo, a Osijeku želim svu sreću u novoj sezoni i nadam se što boljem plasmanu.

S obzirom na Magdalenin talent ne sumnjamo da će izboriti svoje mjesto u početnoj postavi i pokazati da može čak i bolje od sjajne sezone u Osijeku, sigurni smo da nećemo dugo čekati na novi razgovor, sljedeći puta povod će biti poziv pod nacionalni stijeg, a s obzirom da svojom dobrotom ima nevjerojatnu sposobnost uvući se pod kožu svima koji je upoznaju, ne sumnjamo da će joj i život na jugu Italije biti sjajan i ispunjen novim prijateljstvima i lijepim životnim pričama.