Đakovački bećari u novom pohodu na maraton lađa

Prošle godine članovi Vaterpolo kluba Đakovo napravili su odličnu medijsku i promocijsku priču za grad Đakovo sudjelujući po prvi puta na tradicionalnom maratonu lađa u Metkoviću. Nakon dugih priprema đakovački su lađari osvojili 23. mjesto od ukupno 29 posada koliko je sudjelovalo.  Nakon nastupa, o načinu pripreme i veslanja studentica režije Ivona Knežević snimila je dokumentarni film pod nazivom „Bitka na Neretvi đakovačkih bećara“. Bilo je to odlično iskustvo, ali i promocija kluba i grada, složili su se svi sudionici ovoga natjecanja.

Približava se ovogodišnja utrka za koju su se „Đakovački bećari“ počeli pripremati već u siječnju mjesecu, ali korona virus poremetio je plan. Međutim, početkom svibnja, a posebice otvaranjem kupališne sezone, lađari se vrijedno pripremaju, ponajviše na jezeru Borovik koji pruža idealne uvjete za ovakav vid priprema. Odrađeni su kilometri i kilometri, mnogo truda i znoja uložili su Đakovčani kako bi u Metkoviću popravili svoj prošlogodišnji rezultat.

Đakovčani u ponedjeljak, 3. kolovoza, putuju u Metković gdje će sudjelovati na kvalifikacijskoj utrci (utorak, 4. kolovoza) kojom se određuju startne pozicije za glavnu utrku koja ima 22,5 kilometra. Glavna utrka, u kojoj sudjeluje 37 posada, u subotu je, 8. kolovoza, a gledatelji HTV-a vidjet će izravan prijenos od 17:00 sati. Momčad „Đakovačkih bećara“ u Metkoviću činit će: Bruno Markulić (kapetan), Ivan Išasegi, Karlo Ditrih, Marko Grbavac, Neven Markulić, Domagoj Marković, Stjepan Barišić, Krešimir Željeznik, Ivan Gurdon, Borna Išasegi, Robert Selec, Nikola Barišić i Dovor Rac.

Izvor djsport.hr (Miro Šola)