MŽNL Osijek-Vinkovci: Šokadija preuzela vrh

Odigrano je kompletno devetnaesto kolo u MŽNL Osijek-Vinkovci. Ovaj je vikend bio izrazito domaćinski, jedino je Jedinstvo odnijelo bodove iz Đakovačke Satnice, dok su se gostujućim bodom zadovoljili Borinci i Tomislav iz Livane.

MLADOST – JEDINSTVO 1:2

Utakmica dostojna višeg ranga igrana je u subotu u Đakovačkoj Satnici. Domaća je Mladost kao i prošlo kolo u Jarmini imala vodstvo, no ponovno nije izdržala. U sudačkoj nadoknadi vremena za veliku pobjedu Jedinstva zabija najbolji igrač susreta Vlaho Baban.

Nemam što prigovoriti mojim dečkima. Nažalost, nesretno smo izgubili, no moram reći da smo izgubili od jako dobre ekipe. Trebamo se što prije resetirati, izvući pouke i samo nastaviti raditi, i mi i svi ostali u klubu. Čestitke Jedinstvu i sretno dalje. – za Sportalo je rekao Damir Lelas, trener Mladosti.

VARDARAC – SLAVONAC 4:0

Vardarac je očekivano stigao do nove pobjede na svom terenu. S po dva su pogotka u svakom poluvremenu Zeleni ispratili goste iz Komletinaca.

Čestitam svim akterima današnje utakmice. Po izuzetno teškom terenu smo zasluženo pobjedili. Dečkima iz Komletinaca koji su nažalost danas doživili ozljede na utakmici želim brz oporavak a cijelom njihovom klubu puno sreće u nastavku prvenstva. – komentar je Marka Dinjara, trenera Vardarca.

BORAC – HAŠK SOKOL 2:0

Borac je u Boboti odradio vrlo uspješno prvo poluvrijeme u kojem su došli do prednosti od dva pogotka koja su sačuvali do kraja. Kraml i Jablan bili su strijelci za prvu pobjedu Josipa Žarka na klupi Crvenih.

Zaslužena pobjeda. Mojim momcima čestitam na pravom pristupu i borbenosti. Gostima sretno dalje u prvenstvu. – poručio je Josip Žarak, trener Borca.

RADNIČKI (Ž) – SLAVONIJA 3:0

Susjedni je derbi na Sladorani otišao na stranu domaćina. Ešegovićeva je momčad odigrala sjajnu partiju i stigla do zaslužene pobjede zahvaljujući pogocima Bukve i Hubera.

Danas smo bili dobri, nismo Soljanima dali ništa do zadnjih 10 minuta kad smo se malo opustili. Kad smo kompletni, kao danas, možemo se svima. Nedostajala su nam samo dvojica, a tu situaciju još nismo imali ove sezone. Gosti korektni, suci nisu imali težak posao. – izjavio je Bruno Ešegović, trener Radničkog.

Zaslužena pobjeda domaćina koji nas je nadigrao u svim elementima nogometne igre. Bili smo loši i nismo se zalagali na terenu kako to inače radimo. Čeka nas jako teška polusezona. Čestitke Radničkom na pobjedi i želim im puno sreće dalje u prvenstvu. Nas u idućem kolu čeka teška utakmica protiv Tomislava i morat ćemo biti puno bolji ako mislimo napraviti pozitivan rezultat. Sportski pozdrav iz Soljana. – mišljenje je Milana Matijevića, trenera Slavonije.

DILJ – OTOK 4:1

Dilj je kao i Vardarac svoje goste počastio s dva pogotka u prvom, te dva u drugom dijelu. Za Crijepare je dva puta pogodio fenomenalni Terzić, a po jednom su precizni bili Ilić i Banović.

Kontroliramo utakmicu od samog početka. Nametnuli smo se sa visokim pressingom i sto brzim dolaskom u nas posjed. Igrači su danas bili vidno motivirani, te su to pokazali na terenu. Izvrsno su reagirali u završnici i na drugu loptu. Sav taj trud je rezultirao ovakvim rezultatom. Čestitke mojim dečkima na današnjoj utakmici, a gostima sretno u nastavku prvenstva. Suđenje ODLIČNO! – zadovoljan je nakon susreta bio Marko Novoselac, trener Dilja.

ŠOKADIJA – RADNIČKI (M) 4:2

Vrlo zanimljiv susret igrao se danas u Babinoj Gredi. Dva je puta momčad iz Meca imala prednost, no uporni su se domaćini konstantno vraćali i na kraju zasluženo osvojili nove bodove kojima su preuzeli vrh ljestvice.

Prije svega želim čestitati svojim momcima na zasluženoj pobjedi i izbijanju na čelo ljestvice. Moram priznati da definitivno nismo imali dobar ulazak u utakmicu. Ali smo pokazali karakter i nakon što smo dva puta bili u rezultatskom minusu uspijevamo na poluvrijeme otići sa neodlučenim rezultatom. Drugo poluvrijeme sasvim neka druga priča. Preuzimamo kontrolu u posjedu, dominiramo u duel igri i doslovno letimo po terenu. Uz dva pogotka bilo je tu još puno odličnih akcija i spašavanja lopte sa gol crte protivnika. O gostima sve najbolje jer su jedna odlična ekipa koja ima i glavu i rep. Vođeni odličnim trenerom, kolegom Dundovićem. Želim im puno sreće u nastavku prvenstva. Suđenje odlično. – riječi su Krunoslava Tomljenovića, trenera Šokadije.

Čestitam domaćinu koji je danas bio bolji na zasluženoj pobjedi, te puno uspjeha u nastavku. – poručio je Dario Dundović, trener Radničkog.

VIŠNJEVAC – OLIMPIJA 2:1

Susjedni je derbi u Višnjevcu otišao na stranu domaćina. Iako je Olimpija sredinom drugog dijela stigla do vodstva preko Žapera, Višnjevac je na krilima fantastičnog Lendića stigao do prve pobjede.

Prije svega čestitke svim akterima današnje utakmice. Igrao se nogomet i svi na terenu su dali sve od sebe. Moja momčad je od prve minute ušla u utakmicu kako treba, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Kako to obično biva u nogometu, kada ne zabiješ primiš, ali nismo odustajali i smatram da smo zasluženo na kraju uzeli 3 boda. Svojim dečkima skidam kapu do poda, a Olimpiji želim sreću u nastavku prvenstva. – zadovoljan je bio Nikola Šafar, trener Višnjevca.

TOMISLAV (C) – TOMISLAV (L) 1:1

U susretu imenjaka – podjela bodova. Livanci su u Cernu stigli bez kapetana i prvog strijelca Nikšića, no to ih nije omelo da uzmu bod na jednom od najtežih gostovanja u ligi.

Odlična ekipa Tomislava iz Livane nosi zasluženo bod iz Cerne i ja im čestitam. Prava ekipa koja nam nije dala gotovo ništa. Mi smo željeli, htjeli, al jednostavno nije išlo. Glavu gore i idemo dalje. Suđenje dobro. – izjava je Nikice Bartulovića, trenera Tomislava.

ZRINSKI – BORINCI 1:1

U Bošnjacima je dvoboj Zelenih završen podjelom bodova. Borinci su prvi stigli do prednosti preko Ležaića, no u drugom dijelu Ljajić sjajnim pogotkom donosi bod Zrinskom.

Teška ali fer i korektna utakmica koja je mogla otići na obje strane. Gost bolji prvo poluvrijeme, nismo dobro ušli u utakmicu gdje su nas kaznili iz naše greške. Drugo poluvrijeme sasvim neka druga priča gdje smo bolji i stižemo do izjednačenja eurogolom Ljaljića. Na kraju realan rezultat. Čestitam sucima na korektnom suđenju i gostima na fer igri – komentar je Maria Đurkovića, trenera Zrinskog.

Danas jedna zanimljiva utakmica, za gledatelje milina sa puno sanši. Mi smo imali koju više šansu i da utakmicu pri vodstvu 1-0 privedemo kraju, ali kako to biva dobivamo jedan eurogol Ljaljića sa 35 metara u same rašlje. Na kraju bih rekao da je realan rezultat jer domaćin je dao sve od sebe drugo poluvrijeme i zaslužio je bod. Inače utakmica fer i korekna. – rekao je Saša Šest, trener Borinaca.