2.HRL Istok – Muški: Uvjerljivi Slatina i Nexe u sklopu 11.kola

Vodeća ekipa prvenstva Slatina, nakon neodigrane utakmice prošlog kola u Valpovu, na domaćem terenu je ugostila ekipu LiPe te su strašnom predstavom poslali goste kući s teškim porazom 39:21. Od početka susreta domaći rukometaši su pokazali kako se gosti neće dobro provesti na parketu, a krajnji rezultat dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Najefikasniji kod Slatine su bili Ivan Horvat i Ivan Repić sa 7 golova, a Matija Šimić je predvodio LiPu sa 6 pogodaka.

Drugoplasirani Nexe gostovao je kod Osijeka te su upisali i drugu pobjedu u 2022.godini rezultatom 24:32. Vrlo uvjerljivi su gosti bili od početka susreta te su već do poluvremena imali prednost 10:18, a do kraja susreta ta je razlika bila konstantno održavana i poprilično uvjerljiva. Najbolji kod Osijeka je bio Noa Mandić sa 5 pogodaka, dok je Nexe predvodio Dominik Liščić sa 6 pogodaka.

Zanimljiv susret se igrao između Feniksa i Županje, a spretniji su bili domaćini te su osvojili nova 2 boda s pobjedom 30:26. Nakon prvog dijela u kojem su se obje ekipe mijenjale u vodstvu te su na poluvremenu gosti bili na samo golu zaostatka, u drugom dijelu furiozno su krenuli domaćini, okrenuvši tako rezultat u svoju korist te na kraju slave vrlo bitna 2 boda. Najefikasniji kod Feniksa bio je Ante Marković, koji je postigao čak 12 pogodaka, a ništa manje efikasan nije bio Rafael Lovrić kod Županje sa 9 postignutih pogodaka.

Rukometaši Broda na domaćem terenu su ugostili goste iz Borova, a upravo gosti mogu slaviti pobjedu 22:29 iz ovog susreta . Od početka susreta Borovo je odlučno nastupilo na parketu kako bi kući ponijeli vrijedna 2 boda te se tako odvojili od Osijeka na prvenstvenoj ljestvici, a prednost je konstatno rasla cijeli susret te su do kraja vrlo sigurno gostujući rukometaši ostvarili vrlo vrijednu pobjedu. Najefikasniji kod Broda bio je Mario Letić sa 6 pogodaka, a Borovo je predvodio Neven Radojević sa 6 postignutih pogodaka.