Solidna predstava Vinkovaca, Brođanke efikasne na domaćem terenu, Olimpija uspješna u gostima

Rukometašice Vinkovaca su u 9.kolu 2.HRL Sjever ugostile Viroviticu na svojem terenu te su upisale poraz 31:34. Poraz sam po sebi nije težak, ipak je protivnik bio s vrha tablica, a lijepo je za vidjeti da se mlade Vinkovčanke mogu nositi i s takvim ekipama. Najefikasnija rukometašica u redovima Vinkovaca je bila Marija Dragojević sa 9 pogodaka, a puno iskusnije gošće su bile predvođene Marijom Medved sa 10 golova.

Domaću utakmicu su odigrale i rukometašice Broda te su uspjele uzeti jako lijepu pobjedu rezultatom 36:24 protiv Garešnice. Jako efikasne su bile Brođanke u ovom susretu što veseli za vidjeti, a najefikasnija među njima je bila Lucija Čondić sa 9 pogodaka. Gošće su imale samo 5 rukometašica upisanih na listu strijelaca, a najbolje su se pokazale Magdalena Oršić i Jelena Karanović sa 8 pogodaka.

Rukometašice belomanastirske Baranje su na svojem terenu ugostile Pitomaču te su upisale poraz 28:30 u vrlo tvrdoj i uzbudljivoj utakmici koja je riješena tek u posljednje 2 minute. Samo 4 igračice Baranje su se upisale u listu strijelaca, a najefikasnija je bila Nika Vlašić sa 10 golova, pratila ju je Jovana Vuković sa 9. Kod gošći najistaknutije su bile Tamara Štefanec sa 11 golova i Nina Ferić sa 9 postignutih golova.

Vrlo efikasna i zanimljiva utakmica mogla se gledati u Osijeku gdje je druga ekipa istoimenog domaćina dočekala vodeću ekipu ljestvice Podravku. Čak 77 golova je zabijeno u ovoj utakmici, krajnji rezultat 33:40 govori nam koliko je ovaj susret bio efikasan i napadački ubojit. Kod Osijeka Mia Jozanović je postigla 8 pogodaka, a jedan od razloga poraza je bila veličanstvena utakmcie Tene Megerle za Podravku koja je postigla čak 16 pogodaka.

Zanimljiv susret se gledao i u Bjelovaru gdje su domaće igračice dočekale osječku Olimpiju. U jako tvrdom susretu bolje se snašla Olimpija te su osječke rukometašice upisale nova 2  boda pobjedom 27:30 te sretnije odlaze kući. Kod Olimpije se po običaju istaknula Nikolina Nushi sa 10 pogodaka te je bila nerješiva zagonetka za Bjelovar. Domaće igračice su bile predvođene Ninom Pifar koja je postigla 9 pogodaka.

U ovom kolu još su igrale i rukometašice Đurđevca protiv Koke, a domaće igračice su bile bolje 39:26.

Na tablici i dalje je vodeća Podravka ispred Virovitice, a Vinkovci se nalaze na posljednjem mjestu, ali sa jednakim brojem bodova kao pretposljednji Bjelovar.