Zvonimir iz Donje Vrbe u nastavak ili novu sezonu bez dva ponajbolja igrača

Niželigaški nogomet čeka vijest – da ili ne, a u iščekivanju su igrači Zvonimra iz Donje Vrbe koji će u nastavak ili novu sezonu krenuti bez dva ponajbolja igrača. Mario Bačić je nakon naslova najboljeg u našem izboru na polusezoni preselio u redove Marsonije, a Ivan Marić će se morati dobrano načekati za ponovni nastup za svoj klub. Lijepu priču o nogometnoj obitelji Marić donosi neumorni Josip Šebalj.

Igrači Prve ŽNL BPŽ su odigrali samo jedno kolo u nastavku prvenstva kada im se dogodio prekid sezone. S obzirom da se radi o amaterskim klubovima pitanje je hoće li se i kada nastaviti njihovo prvenstvo. Sve je na Županijskom nogometnom savezu koji je u delikatnoj situaciji pogotovo što se od jeseni najavljuje velika reorganizacija natjecanja u svim ligama.

Ivan Marić ubraja se među stožerne igrače Zvonimira iz Donje Vrbe koji se na ljestvici Prve Županijske lige nalazi na 2. mjestu s bodom iza vodećeg Slavonca iz Nove Kapele. Baš je to gostovanje u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva bilo ključno za Ivana Marića koji je na toj utakmici izvukao najdeblji kraj i zbog koje je kažnjen sa zabranom nastupa od godinu i pol dana.

Ivan Marić sin je nogometne legende BSK-a i Marsonije Ilije koji će 25. listopada napuniti 30. godina. Nogometom se počeo baviti u limačima Marsonije sa 6. godina, a onda je otišao u starije pionire Budainke te je u tom klubu sa 16. godina debitirao i za prvu seniorsku ekipu. Kada je napunio 17. godina vraća se u Marsoniju te nastupa za prvi sastav u Trećoj ligi kod trenera Josipa Markovinovića. Nakon toga odlazi u Novalju, pa je pola sezone proveo u Orioliku iz Oriovca da bi onda igrao Drugu ligu za Segestu iz Siska i zagrebački HAŠK. Slijedi njegov drugi povratak u Marsoniju koja je trećeligaš i koju je u to vrijeme trenirao Mario Tadić. Zov inozemstva ponovno ga je odveo na pola godine u Austriju i mjesec dana u Finsku da bi se nakon toga vratio u Hrvatski dragovoljac. Svoj treći povratak u Marsoniju imao je kod Ilije Lončarevića da bi se nakon toga otisnuo u Švicarsku kod velikog prijatelja Ante Gudelja. Posljednje dvije i pol sezone član je županijskog prvoligaša Zvonimira iz Donje Vrbe.

Uz niz klubova i zemalja u kojima je igrao veliki nogomet Ivan Marić je ljubitelj i futsala te malog nogometa. Futsal je igrao za Brod 035 u Prvoj ligi, dok preko zime nastupa na niz malonogometnih turnira u Brodsko – posavskoj županiji i šire. Na Humanitarnom turniru na Koloniji do sada je 4 puta bio izabran za najboljeg igrača.

Tako će nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe ako se nastavi prvenstvo igrati bez kažnjenog Ivana Marića i prvog strijelca Marija Bačića koji je otišao u Marsoniju. Zato su se od ozljeda oporavila 4 jako važna i to: Marinović, Jozić, Katalinić i Tolić koji će ako se nastavi natjecanje pomoći Zvonimiru u borbi za najviši plasman. Možda to bude i ulazak u Međužupanijsku ligu Brod – Požega.

Prema tome svi nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe kao i cijeli klub čekaju što će biti s njihovim prvenstvom, hoće li se ono nastaviti ili ne. Ukoliko se nastavi u Ivanu Mariću imat će najvećeg navijača koji ističe činjenicu da je ponekad puno teže gledati suigrače na terenu nego li biti s njima na zelenom travnjaku.

Josip Šebalj

Foto SS YT