Zvonimir iz Donje Vrbe prvi dio sezone Prve ŽNL istok završilo na 3. mjestu s 3 boda manje iza vodeće Budainka Kolonije - SPORTALO

Zvonimir iz Donje Vrbe prvi dio sezone Prve ŽNL istok završilo na 3. mjestu s 3 boda manje iza vodeće Budainka Kolonije

Nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe prvi dio sezone u natjecanju Prve Županijske lige – istok završili su na 3. mjestu, ali imaju samo 3 boda manje iza vodeće Budainka Kolonije. Gledajući bodovne razlike one su relativno male pogotovo što je od drugoplasiranog do šestog samo 3 boda. Momčad s Budainke ima malu prednost na vrhu, ali je iza njih nekoliko klubova koji ih mogu ugroziti stoga će biti vrlo zanimljiv nastavak ovog natjecanja.

Kada je krenula istočna skupina Prve ŽNL mnogi su u vrhu vidjeli Zvonimir iz Donje Vrbe što se na kraju i dogodilo. Međutim, u klubu ne mogu u potpunosti biti zadovoljni s učinkom. Na ljestvici je to i solidno 3. mjesto s 3 boda iza vodeće Budainka Kolonije, ali ono što brine vodeće ljude Zvonimira iz Donje Vrbe su 4 poraza. Doduše imaju 8 pobjeda i samo jednu neodlučenu. S obzirom da su se sezonu prije u jedinstvenoj Prvoj Županijskoj ligi sa Slavoncem iz Nove Kapele borili za 1. mjesto onda se ove jeseni ipak očekivalo malo više.

Na svom terenu u Donjoj Vrbi iz svih 6 utakmica momčad koju je vodio trener Zoran Galetić zabilježila je sve pobjede uz gol razliku 19:7. Problem su bila gostovanja te su na njima ostvarene pobjede u Starim Perkovcima i Garčinu te jedan remi kod Sloge u Vrpolju. Upisana su 4 poraza i to u: Jarugama, Podcrkavlju, Klakaru i najteži sa 4:1 od jesenskog prvaka Budainka Kolonije. Nogometaši Zvonimira uspješno su prošli i natjecanje u Županijskom kupu te u njemu čekaju proljeće. Tako su vrijedne pobjede izborili nad klubovima iz većeg ranga Tomislava iz Donjih Andrijevaca (3:0) i Zadrugara iz Oprisavaca (5:0).

U igračkom dijelu ove jeseni je za Zvonimir iz Donje Vrbe nastupilo 20 igrača, dok svih 13 odigranih utakmica imaju: Josip Katalinić, Ivan Poljak, Franjo Marić i Đuro Botica. Gledajući minute najviše ih imaju Katalinić i Poljak, dok je Filip Benković sa 7 golova najbolji klupski strijelac, a slijedi ga s 5 pogodaka Pavao Jurić. Problem klubu predstavljali su mladi domaći igrači koji zbog svojih poslova izvan Donje Vrbe nisu bili u mogućnosti igrati daleko više utakmica, dok uopće nisu trenirali s ekipom, a to su: Tino Kožul, Ante Jelinić, Denis Marinović te Darijan i David Popić. Ukoliko se netko od njih vrati na proljeće te uz dobar raspored nogometaši Zvonimira pokušat će napasti 1. mjesto.

Trenutno je stanka u prvenstvu te taj period klubovi koriste kako bi kroz posljednji mjesec u godini namaknuli određena financijska sredstva za lakše funkcioniranje. Međutim, zbog pandemije zabranjena su okupljanja tako da će Zvonimir iz Donje Vrbe ostati bez tih uobičajenih prihoda.

Poznato je da u Donjoj Vrbi imaju jedan od najboljih travnjaka u županiji, dok je velika novost da uskoro kreće izgradnja tribine s 250 sjedećih mjesta. Upravo je tribina ono što nedostaje ŠRC “Šimo Odobašić” tako da bi uz nju klub imao sve uvjete za plasman u Međužupanijsku ligu ako ju ostvari svojim rezultatima.

Za sada u Donjoj Vrbi nemaju planova ove zime dovoditi pojačanja koja će angažirati samo ukoliko to bude tražio trener. U klubu vjeruju i u povratak Ivana Marića koji se nada ublažavanju svoje kazne. U njegovom odsustvu priliku je iskoristio mladi Roberto Brekalo koji ima 16 i pol godina i koji je ove jeseni postigao 2 gola. Na proljeće ako se bude igralo i ukoliko to bude dozvolila pandemija nogometaše Zvonimira očekuje borba na 2 kolosijeka, u prvenstvu, ali i u Županijskom kupu.

Josip Šebalj

Foto FB Zvonimir Donja Vrba

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.