Zvonimir dočekuje Perkovce, Mladost gostuje kod Budućnosti

Danas i sutra je na rasporedu 5. kolo 1. ŽNL. Istok/Zapad. Po tri susreta u svakoj skupini će se odigrati danas, a sutra se igraju preostali susreti. Sve utakmice su na rasporedu od 16:30.

ISTOK 

Drugoplasirana Posavina će u svojoj Velikoj Kopanici ugostiti trećeplasirani Omladinac iz Starog Topolja. Domaćin za sada ima 10 osvojenih bodova, dok su gosti tik iza njih sa samo bodom manje. Obje momčadi su u prošlom kolu ostvarile pobjede od 2:1, a očekuje se da ovaj susret bude pun borbenosti, zalaganja i lijepih poteza. Vjerujemo da će i jedna i druga momčad prezentirati dobar nogomet i da će biti neizvjesno do samoga kraja. U drugom subotnjem susretu će Graničar u svom Klakru ugostiti Slogu iz Vrpolja. Graničar u ovaj susret ulazi sa mršava tri boda, a gosti sa tri više od njih. I jedni i drugi sigurno žele pobjedu, ali domaćin jednostavno mora ići na sve ili ništa kako bi se odmaknuli iz donjeg dijela tablice. U posljednjem subotnjem dvoboju će Slavonac na svom terenu ugostiti Podcrkavlje. Domaćin ulazi u ovaj susret sa samo tri boda, dok gosti imaju šest. Gosti u ovaj susret mogu ući malo rasterećenije, ali ne sasvim jer domaćin će sigurno tražiti pobjedu kako bi se maknuli iz donjeg dijela ljestvice.

U prvom nedjeljnom susretu Vinogorac će na svom terenu ugostiti Slogu iz Jaruga. Vinogorac se nalazi na solidnom šestom mjestu sa isto toliko osvojenih bodova, a gosti iz Jaruga imaju dva boda manje i nalaze se na desetom mjestu. Domaćin je u prošlom kolu doživio minimalan poraz, dok gosti dolaze nakon uvjerljive pobjede. Domaćin će sigurno htjeti isprati gorak okus poraza iz prošlog kola, a domaći teren ih stavlja u blagu ulogu favorita, ali gosti ne dolaze na ovaj susret s bijelom zastavom, sigurno će se boriti do zadnjeg zvižduka za što bolji rezultat. Gundinci će na svom terenu ugostiti petoplasirani Graničar iz Slavonskog Šamca. Domaćin za sada ima četiri osvojena boda, dok gosti imaju dva boda više od njih. Obje momčadi su doživjele poraz u prošlom kolu i sigurno i jedni i drugi žele to ispraviti. Rezultat i pobjednika je teško prognozirati jer se sastaju dvije podjednake momčadi željne nadigravanja. Tomica i u ovom kolu ima jako težak zadatak, u goste im dolazi Podvinje. Naime Tomica još ne zna za bodove, a gosti iz Podvinja su skupili njih šest do sada. Pred domaćinom je težak zadatak, ali jednostavno mora ići na sve ili ništa kako bi došli do prvih bodova u ovoj sezoni, ali sigurno im gosti to neće lako dopustiti. Prvoplasirani Zvonimir će u ovom kolu dočekati Perkovce koji se nalaze na četvrtom mjestu. Domaćin za sada ima maksimalan broj bodova, dok gosti imaju njih sedam. Dosadašnje igre i pozicija na tablici Zvonimira stavlja u ulogu favorita, ali ne smiju shvatiti ovu utakmicu kao lakom jer dolazi im momčad koja zna i može svakog iznenaditi.

 

ZAPAD

U prvom subotnjem susretu će trećeplasirana Batrina ugostiti posljednju Šokadiju. Šokadija pred sobom ima još jednu tešku utakmicu, nalaze se na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom, a sada imaju teško gostovanje kod ekipe koja je u gornjem dijelu tablice sa osam osvojenih bodova. Naravno to ništa ne znači, ali ulogu favorita naravno ima domaćin iz Batrine koji se po svemu sada pokazao kao bolja i konkretnija momčad od svog protivnika, ali moraju shvatiti ovu utakmicu potpuno ozbiljno kako bi došli do pobjede. Ako imalo podcijene protivnika mogli bi to gosti kazniti. U drugom subotnjem susretu Budućnost će ugostiti prvoplasiranu Mladost iz Cernika. Mladost za sada ima deset osvojenih bodova, a Budućnost četiri. Gosti dolaze na ovaj susret kao blagi favoriti, ali domaćin im sigurno neće dati da odnesu lake bodove s njihovog terena. Drugoplasirani Psunj koji je do sada osvojio osam bodova ugostit će ekipu Posavca koja ima četiri manje. Obje momčadi dolaze nakon slavlja u prošlom kolu. Domaćin stupa kao favorit u ovaj susret, ali gosti su pokazali da mogu i žele sa svima igrati dobar nogomet.

Nedjelja nam donosi preostala četiri susreta, a u prvom će Omladinac iz Vrbove dočekati Slaven iz Ljupine. Omladinac se na svoj teren vraća nakon potopa iz Cernika od prošlog kola, a Slaven nakon remija s Batrinom. Sastaju se dvije podjednake momčadi koje vole igrati dobar nogomet i koje imaju po sedam bodova na tablici. Favorita u ovom susretu nema, možemo samo reći da će to biti utakmica puna nadigravanja kroz cijeli susret. Slavonac će na svom terenu ugostiti Croatiu iz Tisovca. Domaćin ima bod više u odnosu na goste, to jest osam naprema sedam. Slavonac se vraća na svoj teren nakon remija sa Šokadijom, a Croatia nakon mirne pobjede nad Slavijom. Očekuje se dobar i neizvjestan susret gdje su sva tri znaka vrlo moguća. BONK će na svom terenu ugostiti Slavonac iz Brodskog Stupnika. Obje momčadi su u teškoj poziciji jer su skupile mali broj bodova u prijašnjim utakmicama. Domaćin je skupio samo tri, a gosti jedan što nam govori da će obje momčadi u ovom susretu ići na sve ili ništa kako bi se malo odlijepile od donjeg dijela tablice iako je tek početak prvenstva i ima se još puno za igrati. Slavija će na svom terenu ugostiti Svjetlost. Domaćin je do sada skupio tri boda, a gosti šest. Bit će to sigurno neizvjesna utakmica u kojoj će domaćin sigurno ići na sve ili ništa kako bi pobijedio, a to goste stavlja u nešto mirniju poziciju zato što ih mogu mirno čekati i pokušati nešto iz kontranapada.