Zrinski domaćin Orijentu, poslastica u Vukovaru

Hrvatske drugoligaše ovog vikenda očekuju utakmice šestog prvenstvenog kola, sve počinje danas utakmicama u Osijeku i Vukovaru, dok se zastor na ovu etapu spušta u ponedjeljak ogledom Šibenika i Cibalije.

Uz taj dvoboj Šibenika i Cibalije poslastica kola je današnji ogled Vukovara i Dugopolja, trenutno treće i pete momčadi lige. Ono što ih veže je dobra forma, Vukovar ima tri vezane pobjede i polako lovi prošlosezonski ritam, Dugopolje je još bolje, jedina su momčad lige bez poraza, najbolja obrana lige sa samo tri primljena gola u dosadašnjih pet utakmica i definitivno opravdavaju najave o tome da će ove sezone biti daleko od borbe za ostanak, dapače, da će biti u krugu kandidata za titulu! Ne treba ni naglašavati koliko je ovo važna utakmica za obje momčadi, ipak dosta više za Vukovar koji bi eventualnim slavljem potpuno prekrižio loš ulazak u sezonu i vratio se među kandidate za najviši domet iako bi zaostatak za Šibenikom i Zrinskim ovisno o njihovom učinku ostao značajan. Dugopolje je u boljem položaju, poraz u Vukovaru nije tragedija a i u tom bi slučaju ostali u samom vrhu, dok bi bod, a napose sva tri njih pogurala u apsolutnu ravninu s vodećim dvojcem.

Jedan od članova vodećeg dvojca, Zrinski, nešto ranije, od 16,00 sati kreće po drugi set domaćih bodova protiv Orijenta. Gosti su debelo najlošija obrana lige, primaju gotovo tri po utakmici do sada, no pobjedom nad Šibenikom su pokazali da mogu biti iznimno opasni u napadačkim akcijama, zabiti pet komada lideru nije nimalo lak zadatak, a u tom su susretu bili u neusporedivo lošijoj situaciji nego su danas. Orijent nije nimalo bezazlen protivnik, no Zrinski je već u uvodnih pet kola pokazao da je ozbiljna, rezultatski nastrojena momčad koja u svakom trenutku znaš što želi i kako do toga doći te su u svom novom domu, kako Gazda najavljuje privremenom, sigurno favorit protiv svakoga pa i Orijenta.