Zoran Zekić pronašao novi posao

Manje od tri tjedna trebalo je Zoranu Zekiću da pronađe novi angažman nakon što je neočekivano dobio otkaz na klupi Osijeka. Osječki stručnjak postao je novi trener bosanskohercegovačkog giganta Sarajeva.

Zekić dobro poznaje Sarajevo budući da je ondje proveo i jedan dio svoje igračke karijere. Tamo je nastupao u sezoni 2000./01. odakle je stigao iz Otoka, a potom napravio iskorak u Kamen Ingrad u kojemu je postao jedna od udarnih igala.

Sarajevo je prošlu sezonu završilo na 4. mjestu Premijer lige BIH, a do tog uspjeha dovela ih je još jedna ikona HNL-a, Simon Rožman. Slovenski stručnjak vodio je Rijeku od 2019. do 2021. Sarajevo je pet puta bilo prvak BIH od njenog osamostaljenja, a posljednji put 2020. godine.

Zekić je preuzeo Osijek u trenutku dok je bio sedmi na tablici. Podigao ga je na mjesto koje vodi u Europu, uspio svladati Hajduk na Poljudu i Rijeku. Uz to je afirmirao nekoliko mladih igrača poput Antona Matkovića. Jose Boto ipak se odlučio za smjenu trenera, te je jučer promovirao Talijana Federica Coppitellija na klupi bijelo-plavih.