Zoran Galetić nasljednik Miroslava Stefanovića na klupi Slavonca iz Bukovlja!

Vijest koja je iznenadila ljubitelje nogometa u Bukovlju, a i šire je da trener Miroslav Stefanović neće voditi Slavonac iz Bukovlja u novim prvenstvenim izazovima! Ispadanje iz pretkola kupa koji bi u idućoj rundi dovelo jakog prvoligaša u Bukovlje očito je bila prevelik teret upravi Kluba. Javnost je obaviještena putem obavijesti na kojoj se iz Kluba zahvaljuju na svemu što je napravio i žele mu puno uspjeha u privatnom životu, dok se ime novog trenera ovih dana saznalo, a tu će čast od sada imati Zoran Galetić!

Oglas

Dosadašnji trener Miroslav Stefanović i preko medija zahvalio se svom bivšem Klubu na suradnji, no za njega ostaje dvojba zašto se uprava kluba u tako kratkom vremenskom roku odlučila za smjenu trenera. Želim svu sreću sada već bivšem klubu, a ja se nadam nekom dugoročnijem projektu jer za prave stvari treba vremena, strpljenja i povjerenja.” – pojasnio nam je Miroslav Stefanović.

Oglas

 

Trener Miroslav Stefanović
Oglas

U bogatoj karijeri trenera Stefanovića ističu se brojni uspjesi. Inače, Miroslav Stefanović u igračkoj karijeri, nakon dvije godine u Slobodnici igrao je i u Svačiću, Sibinju, HNK Željezničaru pa opet u Sibinju. Diplomirao je na KIF-u u Zagrebu 2014. i odmah se kreće baviti s trenerskim poslom. Radio je s mlađim dobnim kategorijama u Mladosti iz Sibinja. Prvi seniorski angažman je bio početkom 2020. u NK Mladost iz Sibinja kao trener-igrač, gdje je sezonu i pol u klubu obnašao obje funkcije. U ljeto 2021. postaje pomoćni trener Hrvoju Bušiću u Marsoniji, potom u Slavoncu iz Stupnika gdje odrađuje kratki period i prelazi u Slavonac iz Bukovlja početkom lipnja ove godine. Treneru Stefanoviću želimo puno sreće u pronalasku novog angažmana, kao i u privatnom te poslovnom životu!

Za komentar zamolili smo i upravu Kluba iz Bukovlja: “Miroslav Stefanović mlad je i ambiciozan trener sa odlično odrađenim pripremama.Nažalost po meni lutanje u taktički zamislima. Povijesna prilika za dolazak prvoligaša u Bukovlje nažalost nije iskorištena pa se uprava kluba se odlučila za smjenu .Ovim putem se zahvaljujemo na svemu u ovom kratkom vremenu. Želimo mu puno uspjeha u sportskom i privatnom životu.

Novi trener Galetić poznato je i iskusno ime s kojim smo već surađivali prijašnjih godina.Poznavajući njega mislim da možemo napraviti iskorak naprijed. Koristim ovu priliku da se zahvalimo Mariju Petroviću i Ivici Ćorluki na svemu učinjenom u proteklim godinama u klubu.” prokomentirao je za Sportalo Stipo Martić, predsjednik Slavonca iz Bukovlja.

Igračku karijeru trener Galetić započeo je u rodnom Sibinju.  1986. godine prelazi u NK „BSK“ (današnja Marsonija) iz Slavonskog Broda za uzrast kadeta i juniora. “S 18 godina vraćam se u matični klub na posudbu. Kao 19-ogodišnjak prijavljujem se dragovoljno u obranu Domovine. Nažalost, nakon višestrukog ranjavanja, zbog težine ozljeda moja igračka karijera prisilno završava. Nastavljam igrati u nižerazrednim klubovima i mali nogomet ali nikada više u prvobitnoj formi.”- prokomentirao je svoje igračke dane novi trener Slavonca Zoran Galetić

Trenerski posao započinje 1998. godine radeći s mlađim dobnim kategorijama. 2004. godine završava trenerski tečaj HNS nogometne akademije UEFA „C“, 2006. UEFA „B“, a 2009. godine UEFA „A“. U 20 godina trenerskog rada vodio je ekipe u deset klubova s područja Brodsko-posavske županije, većinom seniore: NK Mladost Sibinj vodio je  tri puta, od uspjeha izdvajaju se dva puta osvajanje prvog mjesta i ulazak u 1.ŽNL BPŽ.  Zatim NK Željezničar Slavonski Brod također je vodio u tri navrata gdje je stekao iskustvo i afirmaciju radeći sa svim dobnim skupinama.

Vodio je i NK Omladinac iz Gornje Vrbe, također u tri navrata, gdje se posebno izdvaja izboreno finale Županijskog kupa i šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa (2015) gdje su se do kraja prvenstva borili za 1.mjesto. Zatim slijedi trenerska epizoda u NK Zvonimiru iz Donje Vrbe gdje osvajaju 1.mjesto u 1.ŽNL koje im je oduzeto zbog disciplinske mjere klubu. Bogatu trenersku karijeru zaokružio je u Slobodnici, Svačiću iz Starog Slatinika, Slavoncu iz Gornje Bebrine, Tomislavu iz  Donjih Andrijevaca te Slavoncu iz Nove Kapela. I dakako, NK Slavonac Bukovlje s kojim je prije deset godina osvojio naslov jesenskog prvaka 1. ŽNL BPŽ, a na čijoj klupi upravo proživljava nove trenerske trenutke. 

“Sad ga ponovo vodim te ovim putem zahvaljujem upravi na povjerenju. Sadašnja momčad je izuzetno mlada, deset igrača je ispod 21 godine, a to je izazov i njima i meni. Čeka nas težak posao no uopće ne sumnjam da će dečki dati sve od sebe i uz moju pomoć ostvariti željeno. Prethodni treneri su ostavili pozitivan trag u momčadi a nama prethodi stabilizacija i pomaci korak po korak pošto je klub prošle sezone ispao iz 3.HNL u MŽNL Brod-Požega. Uvijek nastojim ostaviti dobar dojam na igrače i pomoći im u afirmaciji, ostvariti dobar rezultat i suradnju s upravom, ali i ostati svoj , što je nekada najteže. Bilo je lijepih trenutaka ali nažalost i loših. I jedno i drugo daju iskustvo iz kojeg učimo. Također, učimo i jedni od drugih.

Najveća satisfakcija mi je kad mi igrači koje sam vodio kažu koliko sam utjecao na njihove igračke sposobnosti i pohvale moj način vođenja treninga, pogotovo kada su na kraju karijere. Hvala svima s kojima sam surađivao, hvala redakciji Sportala što su mi omogućili kontakt s javnošću. Za kraj želim poručiti svojim mladim kolegama da budu uporni, ostanu svoji, primaju nova znanja, kako redovnim putem tako i od igrača i okoline, jer ovo nije samo posao. Nogomet je energija s pozitivnim i negativnim trenutcima. Pamtimo ono dobro i uživajmo u ovoj fantastičnoj igri i budimo zahvalni što smo baš mi treneri dio te predivne nogometne priče.” – ispričao nam je svoju viziju Kluba novi strateg Slavonca iz Bukovlja, Zoran Galetić, kojim se ovim putem zahvaljujemo na ljubaznosti i želimo mu puno uspjeha na vrućoj trenerskoj klupi!