/ŽOK Osijek 06 II osvojio 2.A nacionalnu ligu U MRTVOJ TRCI SET KOLIČNIKOM BILE SU USPJEŠNIJE OD VINKOVČANKI
žok osijek 2

ŽOK Osijek 06 II osvojio 2.A nacionalnu ligu U MRTVOJ TRCI SET KOLIČNIKOM BILE SU USPJEŠNIJE OD VINKOVČANKI

Napeto je bilo u završnici 2. A nacionalne odbojkaške lige – Istok – seniorke u sezoni 2015./16. Vodila se utrka između dva kluba: ŽOK Osijek i ŽOK Vinkovci, te je na kraju odlučivao set količnik.

Uz isti broj bodova i dvije pobjede više, Osijeku je pobjedom od 3:0 na gostovanju u Slavonskom Brodu protiv ekipe Kolonije potvrdio naslov prvakinja 2. A nacionalne odbojkaške lige – istok za seniorke. Prvenstvo je bilo iznimno uzbudljivo, a od samog početka i Vinkovčanke i Osječanke krenule su odlično, a vrlo dobro pratile su ih i djevojke iz Belišća, koje su ipak nakon prvog poraza od Vinkovčanki malo posustale. U 7. kolu prvi međusobni dvoboj u Osijeku a slavile su gošće 3:1 u setovima. Već u sljedećem kolu Vinkovčanke upisuju domaći poraz od Vukovara II, pa su ponovno ova dva kluba porvanta na vrhu ljestvice. U 18. kolu ŽOK Osijek II i ŽOK Vinkovci II odmjerile su snage u Vinkovcima, a ponovno slave gošće, ovoga puta rezultatom 3:2.

Tim slavljem Osječanke su došle u bodovno prednost, no prosule su je već u sljedećem kolu kada su doduše pobjedile Belišće, no rezultatom 3:2 pa su ostale bez jednog boda. Do kraja su i jedne i druge odradile maksimalno dobro, pa su Osječanke osvojile naslov zaista minimalnom razlikom od 3 seta u 22 kola.

Ovo je nastavak izvrsnih rezultata druge ekipe ŽOK Osijek, te još jedan u nizu uspjeha u sezoni 2015./16. Ovom pobjedom ŽOK Osijek 06 II ostvario je pravo nastupa u 1b ligi u sljedećoj sezoni.

Za prvakinje su nastupale: Petra Krpan, Lucija Kurtović, Ema Miličević, Nola Mara Kobaš, Helena Hajpek, Matea Žulj, Dea Volmut, Petra Andrašić, Iva Hodić, Anamarija Kurtović, Iva Tolić, Lucija Barišić, Lorna Koprivčić, Antoanela Jakić, Lucija Piškorjanac, Barbara Petrović i Sara Šaravanja. Trenerica: Vanja Jakšetić

odbojka

Foto: HOU

Podijeli
  •  
  •  
  •