Zlatka za predsjednika: 10 točaka za korona krizu!

Ovoga puta nije riječ o klasičnoj kolumni, zapravno nije riječ niti o sportu nego o čemu drugom doli koronavirusu! U moru raznih komentara po društvenim mrežama naišli smo i na onaj našeg kolumniste i predsjednika NK Mursa Zlatka Koščevića. I ne možemo se suzdržati da se ovom prilikom malo odmaknemo od sporta, iako, ne može njegova objava barem bez spominjanja sportskih udruga, pa makar i u kontekstu “mobilizacije”:

Čitam kako je neki tzv. gospodin bio na rutinskoj operaciji u bolnici u Zagrebu. Isti je hladno zatajio informaciju da je bio u kontaktu sa rođakom iz Njemačke, koji mu je naravno prenio virus. Sada je on zarazio bog te pita koliko liječnika, sestara i bolnicu. Pa sunce tj jebem sebično i prokleto! Zbog takvih idiota trebamo doživjeti talijanski scenarij u kojem im je zdravstveni sustav pred kolapsom jer su im bolnice pune virusa i jer im medicinsko osoblje stradava od istog. Tko će liječiti buduće pacijente, s pozitivnom dijagnozom kojih će, kao što vidimo, biti sve više? Prije nego što bi ga poslao na robiju, naplatio bi mu svu štetu koju je napravio drugim osobama kao i štetu evakuacije i sterilizacije cijele bolnice, za primjer svima drugima da im nešto slučajno ne padne na pamet, koju očigledno nemaju.
S obzirom na hrpu idiota u našem narodu treba pod hitno uvesti slijedeće:
1. Staviti vojsku pred bolnice i sve važne objekte.
2. U bolnice ne može nitko ući dok se ne testira na virus.
3. Uvesti strogu zatvorsku kaznu za sve kojima je određena samoizolacija jer od novčanih kazni nema koristi. I onako ih od 70% se neće moći naplatiti jer su blokirani.
4. Uvesti policijski sat jer je narod stoka.
5. U onim firmama i javnim službama koje rade nagraditi djelatnike sa duplim primanjima. Boli me kurac od kuda, izmislite novce. Naime, i tamo ih ima hrpa koji su uzeli bolovanje ili godišnji odmor pod izlikom da su u panici ili pod psihizom. Njima krešite jebe mi se. Zašto bi nečije zdravlje ili život bilo vrijednije od onih koji rade, da bi sustav, koliko toliko funkcionirao.
6. Ograničiti pod hitno količinu koju je moguće kupiti za 15 najvažnijih namirnica.
7. Sve fizičke i pravne osobe osloboditi plačanja kredita do 31.12., bez obzira na trenutačni status, odnosno da li rade ili ne rade, jer svako drugačije parcijalno određivanje kriterija, nije u skladu sa Ustavom, po kome smo svi jednaki. Vidi Orban i Mađarska.
8. U obiteljima sa malodobnom djecom osloboditi jednog roditelja radne obveze uz punu naknadu.
9. Nikakva prolongiranja obveza, poreza, doprinosa, komunalija dok traje vanredno stanje, nego potpuno oslobađanje od istih.
10. Mobilizirati, kao radne jedinice, članove svih političkih, kulturnih, spolnih, srodnih, ekoloških i sportskih itd. udruga koje se financiraju iz proračuna, na poslovima koji su proritet. U slučaju neodazivanja ukinuti dotacije.
Samo čizma nam pomaže