/ŽKK Brod na Savi u kupu dočekuje šibenčanke
ŽKK Brod na Savi

ŽKK Brod na Savi u kupu dočekuje šibenčanke

Predstojeći vikend je prepun košarkaških uzbuđenja, muškarrci kreću sa prvenstvenim natjecanjima u A2 ligi istok, a košarkašice iz Slavonskog Broda nastupaju u 1. kolu kupa Ružice meglaj Rimac.

Na Vijušu će brođanke odmjeriti snage sa djevojkama iz šibenika. Šibenčanke su prva ekipa koju su brođanke pobjedile u aktualnoj prvoligaškoj sezoni. U sklopu 6. kola A1 košarkaške lige u dvorani Vijuš pred 200ak gledatelja mlada Mihaela Lazić je eksplodirala i odlučila da je vrijeme za prvu pobjedu brođanki. Daleko najtalentiranija hrvatska košarkašica vjerovatno u povijesti je zabila 33 poena čemu je dodala 6 skokova, 5 asistencija i dvije ukradene lopte i odvela svoju ekipu do prve pobjede. O njenom nastupu i čitavoj utakmici najviše govori činjenica da niti jedna njena suigračica nije postigla više od 10 poena.

U prvenstvu su brođanke i šibenčanke izjednačene sa po 3 pobjede i 6 poraza, tako da mlada ekipa trenera Borisa Viraga u ovu utakmicu ulazi kao lagani favorit. Ako Mihaela bude u svom normalnom izdanju, a suigračice ju kvalitetno poprate dojam je da prolazak u sljedeću rundu nije pretjerano težak zadatak. Naravno, djevojke očekuju i pomoć sa tribina, i svojim igrama su je definitivno zaslužile. Iako je u kolektivnim sportovima pomalo i nepristojno izdvajati pojedince, brodska publika bi morala koristiti privilegij da gleda jednu ovakvu igračicu jer na žalost teško je povjerovati da će se Lazić još dugo zadržati u ŽKK Brod na Savi. I zato svi ljubitelji sporta i poglavito košarke, u subotu u 18,00 sati bi trebali biti u dvorani na Vijušu.

Brođanke su se vrijedno pripremale kako za ovu utakmicu tako i za nastavak prvenstva gdje 16. siječnja gostuju u Zadru. Ipak, u pripremama su imale i manjih problema, naime trening im je prekinuo Darth Vader, ali je i on pobjeđen!

 

 

Podijeli
  •  
  •  
  •