Živan Pešić: Izdržat ćemo ovu situaciju i vratit ćemo se još jači!

Razdoblje karantene se i dalje nastavlja i Gromovi se, također, nalaze u izolaciji pridržavajući se svih naputaka struke. Ova situacija predstavlja veliki izazova za vrhunske sportaše pošto više nema utakmica kao ni zajedničkih treninga nego su se oni sveli na individualne, odnosno, treninge kod kuće. U prošlom razgovoru trener Hrvoje Horvat nam je rekao da su dečki dobili programe po kojima treniraju te ima velikog povjerenja u njih i siguran je da su svi dovoljno mentalno jaki da prebrode ovo krizno razdoblje koje, nadamo se, neće još dugo potrajati. Danas smo porazgovarali s još jednim Gromom – Živanom Pešićem koji svoje vrijeme provodi u Našicama zajedno sa svojom djevojkom, a on nam je opisao svoju svakodnevnicu.

Oglas

Pridržavamo se svih pravila karantene

Oglas

“Srećom, cura i ja smo zajedno pa je dosta lakše podnijeti ovaj novi način života. Ujutro, nakon buđenja, redovno popijemo kavu, nakon toga odlazim u park na trčanje i vježbam na spravama. Zatim se vraćam u stan na ručak nakon kojeg odrađujem još dio treninga, a pridžavamo se i svih pravila koja su trenutno na snazi.”

Oglas

Trčanjem i drugim vježbama održavam kondiciju

“Od trenera smo svi dobili programe koje radimo sada kada se nalazimo u ovoj situaciji – naime, riječ je o programima trčanja te vježbama koje možemo raditi individualno u svojim stanovima pa na ovaj način se trudimo ostati u kondiciji. Još ne znamo kada ćemo početi s treninzima i da li će se liga uopće održati ove godine. S početkom utakmica i malo jačih treninga moramo biti jako oprezni da ne bi došlo do ozljeda pošto ćemo dosta vremena provesti u karanteni – prema zadnjim procjenama naših stručnjaka smirivanje situacije bi moglo početi krajem svibnja, odnosno, početkom lipnja.”

U stalnom sam kontaktu s ostalim igračima

“Čujem se i s ostalim dečkima iz kluba. Tako su nas dvanaestorica ostala u Našicama, ostali, koji su mogli, otišli su svojim kućama i ne znam da li će se vraćati u Našice prije nego što ova situacija završi. Znam iz čestih telefonskih razgovora s njima da se i oni strogo pridržavaju pravila karantene te da, u dogovoru s trenerima, odrađuju svakodnevne vježbe kako bi ostali u što boljoj kondiciji. U šali ću reči da je pomalo i dosadno, ali izdržat ćemo i to, a vratit ćemo se još jači.”

Izvor Nexe