Žestoke proturecesijske mjere u NK Mursa

Po uzoru na najveće svjetske klubove i NK Mursa je odlučila srezati troškove svog poslovanja, predsjednik momčadi s Mačkamame je strgnuo remen, čitav pogon će od sada rezati kruh na tanke šnite..


S obzirom na novonastalu situaciju oko pandemije Corona virusa, promišljajući kako održati dugoročno samoodrživost kluba, a glede smanjenja stavki na prihodovnoj strani klupskog proračuna donijeli smo slijedeće zaključke i odluke, koje će najvjerojatnije trajati beskonačno.

Kako je trend smanjivanja plaća igrača i radne zajednice gotovo u svim svjetskim klubovima npr. Bayern, Barcelona pa i zagrebački Dinamo, a mi si utvaramo da također spadamo u tu klupsku kremu nogometa, odlučili smo se na slijedeće poteze:
Igračima seniorske ekipe “režemo” plaće po pola, što bi se narodski reklo, odnosno 50%.Naime do sada su igrali besplatno uz tapšanje po ramenu. Od sada igraju samo besplatno bez tapšanja po ramenu, jer po uputama stožera civilne zaštite poželjno je izbjegavati socijalni kontakt.

Treneru prve ekipe g. Draženu Husiću također “režemo” plaću za 50% posto jer će u ovom periodu sačuvati živce.I kosu.Ustvari, za ono prvo nismo sigurni, ali u kapitalizmu nema sentimentalnosti.

Fizioterapeutu Zoranu De Jesusu Coroni Horvatu van der Carantenu smo, nakon dugih i teških pregovora sa većinskim vlasnikom INE, odnosno mađarima, odnosno Orbanom, odlučili ostaviti ista prava iz radnog odnosa.Tako će on i dalje moći bez propusnice, slobodno dva puta tjedno na benzinskoj pumpi INE, pumpati svježi zrak u gume na biciklu.S obzirom da svi znamo koliko je svježi zrak,u ovo vrijeme ekskluzivno pravo samo bitnih službi u državi, ovim potezom se nadamo da smo zadovoljili njega samoga ali i pokazali mu koliko ga cijenimo za sve što radi u klubu.

Direktor stadiona Zoran Jery Mulj Ljulj će biti plaćen pivom, koje smo nabavili u 12. mjesecu i kojem sad istječe rok trajanja na što je on kao pravi vojnik kluba, bezpogovorno pristao.Ovom odlukom smo rasteretili rashodovnu stranu našeg proračuna, osigurali vraćanje prazne ambalaže na vrijeme i napravili odlučan korak u borbi protiv pošasti zvane Corona virus.Naime, kad Ljulj podrigne u svlačionici,alkoholnim parama će ubiti sve čestice virusa pa i viruse na klupskom kompjuteru.Bojimo se jedino da ne ispresavija fugne na pločicama.Ali tko ne riskira taj ne profitira.

Ukinuli smo i bonuse i pogodnosti koji su seniorski igrači uživali.

Kapetan ekipe Ognjen Vojnović više nemora svaku tekmu donijeti gajbu piva, nego svaku drugu.S obzirom da prvu tekmu igramo u gostima, na slijedeću domaću tekmu mora donijeti gajbu.I tako redom nadalje.
Vrataru Filipu Mišniću smo dozvolili da si kupi sam kopačke po 300 kuna, ne kao do sada za 600 kuna. Na vaganju prije početka sezone, stoper Jasmin Lujić može stati samo jednom nogom na vagu. Da ju ne sjebe.

Kvartet mladih nada Dominik Nebes, Josip Petak, David Lipovac i Antun Bilić će i dalje igrati za klupsku zastavicu, jer ulažemo u budućnost.Samo dajte da ta zastavica malo kruži među vama.S obzirom da smo tanki na stoperskim linijama Antun Tuna Bilić ima popust, pa ga nećemo kazniti ni za jedan crveni karton u do sada odigranim utakmicama ovog proljetnog dijela prvenstva, koje nije još ni počelo. Veznjak Marin Šeparović koji je dobio kopačke od kluba mora produžiti ugovor do 2026. godine.Do onda mu moraju trajati i kopačke. S obzirom da nam centarfor Adam Aco Kovačević na treninge i utakmice putuje iz Strizivojne, a gorivo je pojeftinilo, mora svaki mjesec u klub donijeti 100 kuna, kako se ne bi razbahatio. Eksponencijalni rast je valjda opasan.

Sa stožerom civilne zaštite smo dogovorili pooštravanje mjera oko propusnica, kako Antun Rupčić ne bi svaka dva tjedna tražio papire. Čovjek kad vidi selo odmah bi išao tamo igrati. Smanjiti ćemo i broj poziva upućen g. Matej Opačku kako bi se pojavio na treningu ili tekmi. To će nam biti i najveća ušteda. Stoperu Igor Krišto, jedino nismo smanjivali pogodnosti jer se uskoro ženi. Igore koverta i dalje čeka, netaknuta. I prazna.

Zahvaljujemo ovim putem i gradu Osijeku koji nas je pripremio za ovu krizu, smanjivši nam dotacije za 30% u prvom mjesecu a sada najavljuju smanjenje od još 50%. Da su nam odjednom smanjili 80% to bi nam bio gadan udarac na opstojnost kluba. Ovako nam ostane novaca taman da platimo knjigovodstvene usluge i usluge bankarskog poslovanja. Ako nam bude nedostajalo sredstava za te dvije stavke organizirati ćemo humanitarnu akciju kako bi im mogli uplatiti novce, zato što postojimo. Akcija će se zvati “Dont play FIFA Menager save Bank Menager”. Nadamo se da će ova akcija uroditi plodom.

Što se tiče reklama tu smo također u dobitku, jer ih nam je grad prošle godine posredstvom svojih djelatnika, izrezao fleksericom, tako da smo spremno dočekali ovu krizu. Prihodi od ulaznica nam ostaju isti kao do sada. Nema ih. Jedino molimo likove koji gledaju sa vanjske strane ograde da se na istu ne naslanjaju. Naime, u planu nam je da ogradu obojamo. Da nas ne bi tužili.

Onih 15 padobranaca, koje nitko ne poznaje, a koji prije igrača sjednu i jedu, upozoravamo da će zbog ove krize biti žešća konkurencija, odnosno eksponencijalni rast. Stoga smo osmislili akciju “Quatro Mangiare”. Omogućiti ćemo četiri kašike na jednu zdjelicu.
Preko fondova EU, koji i inače služe samo za gluposti, implementirati ćemo Zepter tuširanje, odnosno bez vode, zbog visokog računa za istu. Iznajmili smo i perilice za rublje ženskom nogometnom klubu, radi prihoda. pa će Pljoki morati ručno prati dresove, Radi neželjenih nuspojava i komplikacija osigurali smo mu hrpu rukavica, onih besplatnih, iz Konzuma. Zbog domestosa.

S obzirom da nam u domaćoj svlačionici, u kupatilu, doslovno rastu gljive, pokreniti ćemo proizvodnju kvasca ili germe. Tim zlata vrijednim dobrom, ćemo plaćati sudce. One koji dobro sude. Za one druge imamo wc papir. Rabljeni.

Radi uštede ćemo na ovogodišnji memorijal G. Zobundžija zvati sami sebe, a budući da nemamo igrača za dvije ekipe, znači da ga nećemo ni održati, što će nam značajno smanjiti propuh u blagajni.

Ove odluke su neopozive i oštećene stranke nemaju pravo žalbe.

Uprava NK Murse.
Potpisao predsjednik Zlatko Koščević.