/Ženska odbojkaška reprezentacija bori se za Rio
odbojkašice

Ženska odbojkaška reprezentacija bori se za Rio

Danas u 18:30 sati ženska odbojkaška reprezentacije kreće u borbu za Olimpijske igre u brazilsko Rio de Janeiro predstojećeg ljeta. Današnje suparnice naših odbojkašica su turkinje, kkoje su domaćin ovog kvalifikacijskog turnira.

Od 15 pozvanih reprezentativki izbornik Miroslav Aksentijević pozvao je i dvije slavonke, odnosno djevojke rođene u Osijeku.

Bernarda Brčić, rođena osječanka najbolja hrvatska tehničarka koja je u Tursku otputovala ozljeđena, ali bi ipak trebala biti spremna za današnju utakmicu i nastavak turnira. Bernarda je članica talijanskog kluba Volksbank Sudtirol Bolzano, i iznimno je bitna za našu reprezentaciju.

Bernarda Brčić
Bernarda Brčić

Druga osječanka u turskoj je Vedrana Jakšetić mlada 19-godišnja koja nastupa za OK Poreč, i ona je velika budućnost HR odbojke, te će sasvim sigurno biti buduća velika zvijezda.

Vedrana Jakšetić
Vedrana Jakšetić

Sami turnir kvalifikacija u Ankarri igrati će se od 4. do 9. siječnja iduće godine. Na turniru će nastupiti osam reprezentacija. Hrvatska će igrati u skupini A zajedno s domaćinom Turskom, Njemačkom i Nizozemskom, dok su u drugoj skupini Rusija, Italija, Belgija i Poljska. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a pobjednik turnira plasirat će se u Rio. Drugo i treće mjesto vode na svjetske kvalifikacije u svibnju iduće godine u Japanu.

Podijeli
  •  
  •  
  •