Zeleno svjetlo za EP rukometašica

Nakon što je Norveški rukometni savez jučer objavio kako će se svi susreti Europskog prvenstva rukometašica 2020. godine koji pripadaju toj zemlji održati  u Trondheimu, Europka rukometna federacija je danas objavila da će Danska svoj dio natjecanja održati u dva grada kao što je bilo i planirano. Time je otklonjena i posljednja dvojba oko odražavanja samog prvenstva, koje je tako praktički dobilo zeleno svjetlo, pa se organizatori i reperzentacije sada mogu u miru posvetiti pripremama.

Kao što je poznato EHF EURO 2020 za rukmetašice održava se od 03. – 20. prosinca ove godine. Danski gradovi domaćini su Frederikshavn i Herning. Skupina A igrat će se u Herningu, skupina B u Frederikshavnu. U drugom krugu, kada se po tri najbolje reprezentacije iz svake od tih skupina spajaju, igrat će se u Herningu. Za razliku od Norveške u čijim dvorana je moguća posjeta 200 gledatelja u Danskoj je ovoga trenutka dopušeno maksimalno 500 ljudi. Danski rukometni savez radi na tome da se taj broj još poveća, a karte su već puštene u prodaju. Naravno, kao i sve drugo i tu su moguće promjene.

Od jučer je poznato da će se preostali dio natjecanja, kao i finalni vikend igrati u norveškom Trondheimu.

Inače na EHF EURO 2020 sudjeluje u 16 reprezentacija koje su razvrstane u četiri skupine po četiri. Hrvatska je skupini C zajedno s Mađarskom, Nizozemskom i Srbijom, a svoje će susrete igrati u Trondheimu.

Izvor HRS