Zeleni iz Kutjeva započeli s pripremama

Nogometaši Kutjeva krenuli su s pripremama za proljetni dio sezone u 4. HNL Istok pod vodstvom Petra Čuljka. Na prozivci u nedjelju okupila su se 23 igrača, dok ih je još šest opravdano izostalo što govori o širokom kadru kojim raspolažu.

Prije svega sam počašćen povjerenjem klupske uprave i zahvaljujem se na tome, dobro smo započeli priču s jesenskog kraja natjecanja i gledajući izolirano samo tih 5 kola Kutjevo je prvo na toj mini ljestvici što dovoljno govori da ovaj skup igrača ne zaslužuje biti pri dnu ljestvice. Dogovor za nastavak suradnje je obostrano bio samo puka formalnost nakon moga kraćeg izbivanja. Iznimno me raduje velik broj igrača na prozivci i smatram da uz dobre pripreme imamo još puno rezervi unutar momčadi i da ćemo što prije i matematički osigurati ostanak jer u rukama imam nekoliko dragulja iz domaće škole nogometa kojima želim dati što više prilika i minuta. Bit će nam prilično teško na otvaranju jer u Kutjevu gostuje lider, naš dragi sportski prijatelj kojemu smo ostali dužni ili bolje rečeno ostali smo dužni sami sebi pa su naše misli od prvoga dana usmjerene isključivo na gostovanje odlične momčadi moga prijatelja Dražena Ilića. U planu je nekoliko utakmica (Slavonija, Požega, Lokomotiva juniori, Mladost Vođinci, Slavonija Soljani), a bit će ih vjerojatno još kada definiramo točan datum odlaska na mali team building. Pojavio se među ostalima i Ante Paulić legenda kluba koji će svojim iskustvom sigurno donijeti kvalitetan pomak prema naprijed, a uz nekoliko talentiranih juniora pripreme će s nama odraditi i nekolicina mladih, zanimljivih igrača koji bi također mogli biti od puno koristi (Matijević, Šinko i Mušković). Mogu reći da se izuzetno dobro osjećam u Zelenom taboru, a osjeća se prilično dobra vibracija svih ljudi u klubu kao i samih igrača pa uz mukotrpan rad i odricanje zadani ciljevi nisu uopće nedostižni, a oni su plasman u gornji dom ljestvice i to što bliže vrhu gdje je Kutjevu definitivno i mjesto  – riječi su Petra Čuljka, trenera Kutjeva.

Kutjevo je imalo vrlo loš ulazak u sezonu, no stvari su im se poklopile u završnici kada je Čuljak preuzeo kormilo pa je zimska stanka u prijestolnici graševine protekla u miru, za proljeće je ostalo mirno privesti sezonu kraju, formirati momčad za sljedeću sezonu, s tim u mislima na provjeri je i nekoliko mladih i talentiranih igrača.