Ždrijeb parova za popunu 1. HRL Sjever i Jug

U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza održan je ždrijeb parova za popunu 1. hrvatskih rukometnih liga Sjever i Jug. Ždrijebom su rukovodili Povjerenik za natjecanje Ante Ančić i Voditelj natjecanja Bojan Filipović.

Oglas

Kao što je poznato, Upravni odbor i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza prošli tjedan donijeli su odluku o novom sustavu natjecanja. Tako će Paket24 Premijer liga od sljedeće sezone imati 16 članova. U natjecanje se od početka uključuju PPD Zagreb i Nexe, a novi članovi Paket24 Premijer lige uz njih su: RK Rudar (Rude) i RK Moslavina (Kutina) iz 1. HRL Sjever koji su osvojili pro i drugo mjesto ove sezone. RK Trogir (Trogir) i RK Karlovac (Karlovac) koji su bili prvi i drugi u 1. HRL Jug također postaju novi članovi najvišeg stupnja natjecanja u nas.

Oglas

Da bi 1. HRL Sjever i Jug i dalje imale isti broj klubova u natjecanju kao i prethodne sezone, neophodno je njihovo popunjavanje. Upravni odbor je stoga, 19. lipnja na svojoj sjednici donio odluku da se održe kvalifikacijski turniri za popunu tih liga.

Oglas

Kako iz 2. HRL Jug nije bilo zainteresiranih za nastup u 1. HRL Jug, a iz zapadne 2. HRL prijavili su se RK Gospić i RK Rovinj, Upravni odbor HRS-a promovirao ih je u nove članove 1. Hrvatske rukometne lige Jug.

Kad je u pitanju 1. HRL Sjever, tu je bilo više prijava klubova. Stoga je Upravni odbor donio odluku da se organiziraju dva kvalifikacijska turnira za popunu 1. HRL Sjever.

Domaćin jednog za popunu 1. HRL Sjever biti će RK Sisak. Na njemu će sudjelovati četiri kluba. Samo pobjednik stječe pravo nastupa u 1. HRL Sjever.  Ždrijebom je tako odlučeno da se u polufinalu sastanu RK Petrinja i RK Ludbreg, odnosno RK Rugvica protiv RK Siska. Pobjednici tih susreta igraju međusobno za mjesto koje donosi nastup u 1. HRL Sjever. Turnir se mora odigrati sljedećeg vikenda 26./27. lipnja.

Domaćin drugog turnira na kojem će nastupiti tri ekipe je Đakovo. Na njemu će se igrati kup sistemom, svatko sa svakim. Prvi dan turnira tako je ždrijeb spojio RK Đakovo i RK Valpovku. Drugi dan, RK Đakovo će igrati protiv RK Slatine, a posljednjeg dana sastaju se RK Valpovka i RK Slatina. Pobjednik turnira je novi član 1. HRL Sjever.

Izvor HRS

Foto RK Đakovo