Završni “glanc”: U Grabrik stižu i nove sjedalice

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc su jučer djelatnici Požeškog športskog saveza krenuli s uklanjanjem stolica radi montaže novih. Prvo su uklonjene sve stolice na tribini jug, a nakon toga će biti i na preostale dvije (istok i zapad).

Ove stolice su postavljene još davne 1979. godine, a uskoro će biti postavljeno 1000 novih koje će biti plave boje. Prije postavljanja novih sjedalica bit će očišćene i prebojane stepenice na svim tribinama. Nove stolice bit će lakše za održavanje jer će biti direktno pričvršćene za beton odnosno neće imati nosače kao stare.

Ovo je samo nastavak kompletne obnove dvorane koju su Grad Požega i Požeški športski savez odradili tijekom 2023. godine. Početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije.

Tijekom srpnja i kolovoza odrađeni su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Na izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra napravljena je treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put.

Proteklog tjedna zidovi velike dvorane su i okrečeni te je još ostala samo zamjena stolica kako bi Sportska dvorana Tomislav Pirc dobila novi, osvježeni izgled. Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada je tadašnji Stadion malih sportova u Grabriku dobio krov i prerastao u višenamjensku sportsku dvoranu.