Završni čin drame – u Ceriću i Soljanima pada odluka o prvaku

Stigao je i dan odluke nakon kojega ćemo doznati ime pobjednika i putnika u MŽNL. Najbliži tome su igrači iz Cerića koji su na prvoj poziciji proveli gotovo čitavu sezonu no ne mogu u revijalnom i slavljeničkom tonu započeti utakmicu koja nosi sve jer Slavonija puše za vrat i prijeti oduzimanjem naslova. Utakmice u Ceriću i Soljanima su ustvari jedine koje nose rezultatski imperativ pa će gosti iz Gradišta i Mitnice imati prigodu nekome pokvariti slavlje no ukoliko do toga ne dođe prvak će postati Mladost koja ima dva koraka prednosti pa bi i bod vjerojatno trebao biti dovoljan. U oba međusobna susreta krajnji rezultat je glasio 3:1 za domaćina pa bi gol razlika u nekoj kombinaciji mogla odlučivati, a ona je trenutno također plus dva za lidera. Teško je očekivati da će domaćin u Soljanima popraviti gol razliku na najgorem mogućem gostu u ovome trenutku pošto Mitnica već jako dugo nije izgubila no ništa nije nemoguće i baš zato volimo ovaj sport jer je jako teško unaprijed krojiti rezultat – teren će pokazati svoje!

Oglas

Šokadija i Jadran na začelju mogu zamijeniti mjesta no u konačnici vjerojatno su obje pozicije napuštajuće, a u boljoj poziciji nije niti Vrbanja koja ne može sa 14.pozicije niti gore niti dolje. Mladost iz Vođinaca se dočepala željene 13.pozicije koja bi trebala biti sretna za igrače Dražene Dikonića koji čak mogu dohvatiti ekipu iz Gradišta s pobjedom nad Frankopanom no prestići ju neće zbog puno bolje gol razlike ekipe Hrvoja Galovića, a i da se radi o ispadanju međusobni omjer je na strani momčadi iz Gradišta. Promjene na ljestvici za bolji dojam sezone mogu ostvariti Frankopan i Croatia koji su na istom bodovnom učinku te ekipe od 8.-12. mjesta no u konačnici to nikome neće donijeti puno više radosti ili tuge tako da ipak svi osim vodećeg dvojca mogu u miru odraditi i ovo zadnje kolo vrlo zanimljive Premijer lige Vukovarsko – srijemske županije. Utrka za naslov najboljeg strijelca je i dalje otvorena – Marino Lazar ima jedan više od prvog pratitelja Stipe Jančića te tri ispred prvog cerićkog topnika Marka Blaškovića.

Oglas

Potpisujem da danas ne zabijem niti jedan pogodak, a da mi slavimo i osvojimo naslov prvaka no neću biti nimalo nesretan da zabijem pogodak koji nam nosi iznimno važne bodove. Šteta bi bilo prokockati priliku kada smo stigli tako blizu, svi smo puno radili za ovo no važno je danas biti pravi i odraditi na pravi način zadnjih 90 minuta u čemu će nam sigurno dobro doći i podrška naših navijača kako bi na kraju skupa mogli proslaviti toliko željeni naslov prvaka – rekao je za Sportalo prvi strijelac vodeće momčadi lige Marko Blašković.

Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat
30 12.06.2022 18:00 Drenovci NK Borac (D) – NK Vrbanja -:-
12.06.2022 18:00 Gunja NK Jadran (G) – NK Sloga Štitar -:-
12.06.2022 18:00 St. Mikanovci NK Šokadija (SM) – HNK Fruškogorac -:-
30 12.06.2022 18:00 Bogdanovci NK Croatia Bogdanovci – NK Sinđelić -:-
30 12.06.2022 18:00 Vođinci NK Mladost Vođinci – NK Frankopan (RA) -:-
30 12.06.2022 18:00 Soljani NK Slavonija Soljani – HNK Mitnica -:-
30 12.06.2022 18:00 Cerić NK Mladost Cerić – NK Slavonac Gradište -:-
30 12.06.2022 18:00 Nuštar NK Nosteria – NK Budućnost (Š) -:-
Oglas