/Završna faza priprema kadetkinja za Europsko prvenstvo SLAVENIJA JE DOMAĆIN ZAVRŠNE SMOTRE
kadtkinje hrs

Završna faza priprema kadetkinja za Europsko prvenstvo SLAVENIJA JE DOMAĆIN ZAVRŠNE SMOTRE

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija okupila se na završnim pripremama za Europsko prvenstvo kojemu je Slovenija odnosno grad Celje domaćin od 01.-11. kolovoza 2019. godine.

Nakon nastupa na turniru „Police2019“ u poljskom Szczecinu, gdje su osvojile drugo mjesto (pobijedile su Dansku 23:21 i Bjelorusiju 29:26, a izgubile od Poljske 26:27), o poretku odlučivala gol-razlika tri ekipe, reprezentacija je dobila dva dana slobodno da malo predahne i obiđe obitelji. Od danas su u Sesvetama. Uz hotel Phoenix, njihov drugi dom je prekrasna dvorana Jelkovec gdje će obaviti završne pripreme prije puta u Sloveniju.

Izbornica Adrijana Prosenjak pozvala je u Sesvete 16 rukometašica koje bi trebale putovati u Sloveniju. Kao što je to uobičajeno tu je i pet djevojaka u pričuvi, dođe li slučajno do nekih ozljeda.

Hrvatska ima jako zahtjevnu skupinu na Europskom prvenstvu, i gotovo je nemoguće reći tko je teži suparnik Španjolska s kojom se otvara prvenstvo ili dvije skandinavske ekipe – Norveška, i Švedska.

Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije:
Vrijeme koje je pred nama pokušat ćemo iskoristiti prije svega, da analiziramo i pripremimo igru za naše suparnice u Sloveniji. Posebno nam je važna ta prva utakmica sa Španjolskom, jer one igraju jednu malo drugačiju dublju obranu. Vrlo su agresivne. Jako nam je bitno dotjerivanje polukontre i kontre, odnosno brzo vraćanje u obranu, jer i Norveška i Švedska su neumoljive u kažnjavanju, ukoliko zakasnite samo trenutak s vraćanjem u obranu. I na kraju ne manje bitno , moramo s curama poraditi i na psihološkom planu, ohrabriti ih, tako  da na prvenstvo dođu bez stresa i uživaju u svojoj igri. Radili smo dobro sve ove dane i nadam se da ćemo to i pokazati u Sloveniji.

POPIS IGRAČICA ZA ZAVRŠNE PRIPREME

 1. LUCIJA BLAŠKOVIĆ – ŽRK Umag
 2. ANA MRKONJIĆ – ŽRK Split 2010
 3. MARGARITA ŠKARIĆ – ŽRK Split 2010
 4. DORA PETKOVIĆ– ŽRK Ivanić
 5. JOSIPA JOSIPOVIĆ – RK Podravka – Vegeta
 6. BRUNA ZRNIĆ – RK Lokomotiva
 7. KARMEN PAŠTAR – ŽRK Sinj
 8. LARA FUREŠ – RK Lokomotiva
 9. ISA LARA HAGE – HC Hypo
 10. ANA BULJAN – ŽRK Split 2010
 11. SARA KRIZMANIĆ – ŽRK Zamet
 12. LUCIJA KREZO – RK Lokomotiva
 13. MIHAELA NEMČIĆ – ŽRK Zelina
 14. INES PIFAR – ŽRK Zamet
 15. KLARA BIRTIĆ – ŽRK Split 2010
 16. HANNAH VULJAK – RK Podravka- Vegeta 

STRUČNO VODSTVO:

 1. Adrijana Prosenjak – izbornica
 2. Goran Bobić – trener
 3. Ranka Japundža – stručni suradnik
 4. Ana Križanec – trenerica vratarki
 5. Dean Vučić – tehniko
 6. Rene Kelemen – fizioterapeut
 7. Sandro Gulja – kondicijs ki trener         Foto HRS
Podijeli
 •  
 •  
 •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.