Završetak sezone 2. ŽNL Donji Miholjac: Mladost iz Črnkovaca kreće u kvalifikacije za popunu 1. ŽNL

Završena je sezona 2. županijske nogometne lige Donji Miholjac. Mladost iz Črnkovaca je osigurala titulu prvaka i slijede joj kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL Osječko-baranjsku. Protivnik Mladosti bit će Šokadija iz Strizivojne. Prva utakmica je na rasporedu već ove nedjelje, 2. lipnja s početkom u 18 sati, u Črnkovcima, dok je uzvrat u Strizivojni iduće subote, 8. lipnja, također u 18 sati.

Mladost Črnkovci ostvarili su uvjerljivu pobjedu nad Hajdukom Krčenik rezultatom 10:0 te puni samopouzadnja idu u kvalifikacije. Već u prvih sedam minuta, Filip Kupanovac doveo je domaću ekipu u vodstvo, a do 20. minute već je zabio dva gola. Tin Bartolović istaknuo se hat-trickom s golovima u 23., 41. i 67. minuti. Tomislav Jurković bio je također dvostruki strijelac, postižući pogotke u 34. i 50. minuti. Marin Vidačić, Marko Šincek i Mario Turbić upisali su se također u strijelce s po jednim pogotkom.


Bočkinci su upisali pobjedu protiv Beničanaca rezultatom 3:2. Petar Dujmović doveo je Bočkince u vodstvo već u 8. minuti, a Danijel Tomoković povisio je rezultat na 2:0 u 32. minuti. Beničanci su smanjili zaostatak preko Patrika Vidakovića u 36. minuti, a izjednačenje je donio Ivan Davidović u 58. minuti. Međutim, Dominik Klarić postigao je odlučujući gol u 85. minuti, osiguravši pobjedu Bočkincima.

Viktorija je odnijela pobjedu protiv Kućanaca rezultatom 2:1 u napetoj utakmici. Matko Zaspan doveo je Viktoriju u vodstvo već u 7. minuti. Kućanci su izjednačili u 57. minuti golom Josipa Živkovića. Ipak, Matko Zaspan ponovno je bio strijelac za Viktoriju u 72. minuti za tri boda Viktorije.

Graničar Šljivoševci ostvarili su pobjedu nad Sokolom rezultatom 3:2. Adam Štraub doveo je Graničar u vodstvo golom u 17. minuti, a Ivan Biondić povisio je rezultat na 2:0 u 24. minuti. Štraub je svojim drugim golom u 38. minuti donio Graničaru veliku prednost. Marko Tadić smanjio je zaostatak za Sokol u 39. minuti, a Matej Kokić je uspio samo smanjiti rezultat na 3:2 u 78. minuti.

Podravac je uvjerljivo pobijedio Sveti Đurađ rezultatom 5:2. Kristijan Zetaić doveo je Podravac u vodstvo već u 11. minuti, a Branimir Šimara povećao je prednost na 2:0 u 23. minuti. Martin Matoković postigao je prvi od svoja dva gola u 34. minuti, a Filip Đambo smanjio je zaostatak za Sveti Đurađ u 36. minuti. Marinko Radočaj približio je Sveti Đurađ na 3:2 u 66. minuti, no Nikola Pavin vratio je Podravcu dvogolnu prednost u 68. minuti. Konačni rezultat postavio je Matoković svojim drugim golom u 87. minuti.

NK Bratstvo (R) – NK Kapelna 17:0

Ivanišić David 7′, 49′
Dunaj Kristijan 9′, 21′
Đurin David 16′
Rihtarić Saša 24′, 67′
Miličić Marko 32′
Jović Zlatan 34′
Ranogajec Peter 36′
Benaček Hrvoje 38′, 41′
Šmaguc Karlo 59′
Bednaić Ivan 59′
Gazdek Mihael 75′
Zelenić Mateo 82′
Horvat Sebastijan 89′

l