Završeno PH u odbojci na pijesku za juniorke i juniore

Nakon uspješnog prvog okupljanja 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku, ovog vikenda u Podstrani završeno je PH za juniore i juniorke.

Oglas

U borbi za prvaka natjecalo se 7 muških i 10 ženskih ekipa.

Oglas

„Mišljenja sam da je vrlo važno da se takav turnir za mlađe dobne kategorije održava, kako bi povećali bazu i dobili na masovnosti djece koja će igrati odbojku na pijesku. Vrlo je važno da mladi vide da kroz te turnire mogu izboriti plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo. Svatko ima jednaku šansu i gdje bez obzira na klub, odnosno dužinu bavljenja s odbojkom na pijesku imaju šansu pokazati svoje vještine na pijesku i izboriti plasman. Veliki broj ekipa prijavio se na ovaj turnir, što pokazuje da se iz godine u godinu interes za odbojku na pijesku povećava i da će sigurno kroz neko vrijeme taj kvantitet dati kvalitet. Uz rad koji imamo od strane g. Karaule kao izbornika i Odbora odbojke na pijesku vjerujem da ćemo se opet veseliti uspjesima naših mladih igrača, kao što je bilo prije nekih desetak godina, kada su Nikša Dell’Orco i Mate Glavurić osvojili drugo mjesto u Europi “ – rekao je predsjednik Upravnog odbora odbojke na pijesku Frane Žanić.

Oglas

U konkurenciji juniora prvo mjesto osvojili su Marko Repek i Mario Jurković, koji su u finalu bili bolji od ekipe Nikole Jurete i Duje Cvijović. Na turniru je nastupilo 7 muškoj ekipa od prijavljenih 12, ali neke ekipe su odustale zbog COVID-19.

„Turnir je bio velik, imali smo čast dijeliti teren s dobrim igračima. Igrali smo jako dobro u paru i ponosni smo što smo izborili odlazak na Europsko prvenstvo. Imao sam ozljedu zgloba, ali moj partner me jako dobro podržavao u igri i uz dobar stručni stožer i trenericu iz Sigeta, koja mi je zamotala zglob uspio sam odigrati turnir do kraja.“ – rekao je Marko Repek

Zadnji smeč zakucavanja lopte u protivnički teren za odlazak na Europsko prvenstvo u Izmiru odigrao je Mario Jurković- „Imali smo dobar prijem, lopta je bila odlična na mreži i što ću, netko je morao riješiti utakmicu, ako neću ja tko će. Želio bi se zahvaliti našem stručnom stožeru, pozdravljam svog psihološkog trenera Dominika Šimunovića, svog prvog fizija Luku Jovovića i glavnog trenera Svena Krznarića.“

U ženskoj konkurenciji zlatnom medaljom okitile su se Ema Mrkić i Ana Šverko, koje su u finalu dobile domaću ekipu Lucijanu Terze i Tiu Kovčo.  U ženskoj konkurenciji sudjelovalo je 10 ekipa, a dvije ekipe odustale su zbog COVID-19.

„Jako sam uzbuđena i još uvijek nisam svjesna da smo ostvarile ovakav uspjeh. Veselim se odlasku na Europsko prvenstvo, koje se igra u Turskoj, a to će mi ujedno i biti prvo EP u životu. Nadam se da ćemo i tamo pokazati našu ljubav i volju za igranje odbojke na pijesku.“ – rekla je Ana Šverko, HAOK Žal Banjole.

„Jako sam zadovoljna ovim turnirom i našim rezultatom, atmosfera je bila odlična i drago mi je što ćemo predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Izmiru. Nadam se da će nam to biti jedno od boljih putovanja.“ – rekla je Ema Mrkić, HAOK Žal Banjole.

Prvaci i prvakinje Hrvatske predstavljati će Hrvatsku na Europskom prvenstvu do 18. godina, koje bi se trebalo odigrati krajem rujna u Izmiru (Turska).

Poredak muškarci:

 1. Marko Repek/Mario Jurković
 2. Nikola Jureta/Duje Cvijović
 3. Jakov Marković/Luka Buljatž
 4. Lars Turk/Gabriel Nadal
 5. Ivan Sorić/Karlo Škarpa
 6. Mateo Glavić/Luka Baslov
 7. Daniel Kremer/Simone Basseneze

Poredak žene:

 1. Ema Mrkić/Ana Šverko
 2. Lucijana Terze/Tia Kovčo
 3. Ema Čuček/Dora Kožinec
 4. Nika Ševerdija/Laura Vuk
 5. Eni Celić/Malu Celić
 6. Tamara Kojić/Andrea Bašić
 7. Nika Tomašević/Karmen Vitić
 8. Hana Ševerdija/ Mare Jerković
 9. Ivana Ćubelić/Marija Tabak
 10. Tania Baturina/Gabriela Boban

Izvor: HOS