/Završen rukometni turnir Aurelia Cibalae 2018 VIŠE OD 800 MLADIH RUKOMETAŠA SUDJELOVALO JE NA TURNIRU
aurelia cibalae 2018 fb

Završen rukometni turnir Aurelia Cibalae 2018 VIŠE OD 800 MLADIH RUKOMETAŠA SUDJELOVALO JE NA TURNIRU

U Vinkovcima je završeno prvo izdanje rukometnog turnira Aurelia Cibalae. U svom prvom izdanju na turniru je nastupilo 22 kluba sa 44 ekipe, odnosno preko 800 mladih rukometaša i rukometašica od 8-16 godina.

Osim promocije rukometa, ovaj turnir je poslužio i kao promocija grada Vinkovaca te Vukovarsko-srijemske županije budući da je i sam naziv turnira bio «1.međunarodni turnir u najstarijem gradu u Europi» dok je maskota turnira bio «Rimko» – mali rimljanin s rukometnom loptom. Na svečanom otvorenju koji je održan na glavnom gradskom trgu svi natjecatelji su upoznati s kratkom povijesti grada i županije od kojih je najzanimljiviji bio upravo indoeuropski kalendar.

Turnir je postavio izvrsne temelje te visoke standarde organizacije rukometnih natjecanja u Hrvatskoj. Organizator RK Spačva za iduću godinu najavljuje još bolju organizaciju te puno više međunarodnih klubova.

Također, organizator se zahvaljuje gradu Vinkovci, Vukovarsko-srijemskoj županiji, zajednici športskih udruga grada Vinkovaca, Turističkoj zajednici grada Vinkovci, Turističkoj zajednici VSŽ, Kaufland – Hrvatska te Erste banci koji su pomogli u organizaciji ovog velikog natjecanja.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2002. bili su RK Đakovo, RK Rudar te RK Bjelovar.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2004. bili su RK Valpovka, RK Bjelovar te RK Rudar.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2006. bili su RK Rudar, RK Kaštela te RK Osijek.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2008. bili su ŠR Vučići, RK Nexe te RK Bijeljina.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2002. bili su ŠR Vučići, RK Bijeljina te RK Slatina.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2010. bili su RK Vučići te RK Spačva Vinkovci.

Foto Aurelia Cibalae FB

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.