Završena provedba projekta Sportski praznici 2021 – rezultati nadmašili očekivanja

SPORTSKI PRAZNICI 2021 provodili su se u kroz četiri tjedna u periodu od 28. lipnja do 23. srpnja 2021. godine. Projekt je, uz dobru suradnju sa županijskih školskim sportskim savezima obuhvatio svih 20 županija i grad Zagreb. Provodio se na ukupno 70 lokacija tj. škola domaćina, čijih je 138 voditelja kineziologa osmišljavalo, pripremalo i provodilo inovativne i jedinstvene sportske radionice i aktivnosti – za njihove naknade Ministarstvo turizma i sporta osiguralo ukupno 1.014.000,00 kuna.

Oglas

Hrvatski školski sportski savez zajedno je s Ministarstvom turizma i sporta u petak 23. srpnja 2021. posjetio Osnovnu školu Kraljevica kako bi zaokružili i medijima predstavili prvu godinu provedbe projekta Sportski praznici 2021, osmišljenog i pripremljenog prije svega nekoliko mjeseci kao odgovor na potrebe djece i mladih koji su uvelike smanjili bavljenje tjelesnom aktivnošću i, usred nepovoljne epidemiološke situacije, izgubili mogućnost aktivnog bavljenja sportom, održavanje zdravih navika i vježbanja, ali možda i najvažnije – kvalitetnog druženja s vršnjacima.

Oglas

Pa je tako kroz 4 tjedna provedbe u projekt je ukupno bilo uključeno 10.831 učenik i učenica od 1. do 8. razreda osnovnih škola Republike Hrvatske. Od ukupnog broja u projektu je sudjelovalo 5.679 dječaka i 5.152 djevojčice.

Oglas

“Zahvalio bih Savezu na inicijativi. Prepoznali smo projekt koji vraća djecu na sportska igrališta i educira ih kroz zabavu, kao što smo prepoznali i druge izvrsne projekte Hrvatskog školskog sportskog saveza i koje namjeravamo nastaviti podržavati. Veliki je uspjeh više od 10 000 djece kontinuirano i kvalitetno educirati o sportovima, o važnosti tjelesne aktivnosti i otvoriti upravo vrata škole te okupiti stručnjake koji s djecom mogu kvalitetno raditi i nakon završetka škole”, rekao je Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta s kojima je projekt uspješno proveden.

Izvor: skolskisport.hr