Započela superligaška nadmetanja odbojkaša

Iznimno je duga bila ljetna pauza za odbojkaše u Superligi, no i ona je došla svojem kraju. Djelomično je odigrano prvo kolo, a na početku natjecanja nije bilo nikakvih iznenađenja.

Oglas

Odbojkaši Murse Osijek su na startu natjecanja gostovali kod Rijeke te su slavili s vrlo uvjerljivih 0:3 (19:25, 16:25, 17:25). Iako su Osječani ostali bez jako puno igrača iz prošle sezone, uspjeli su ih nadomjestiti vrlo kvalitetno te pobjeda na Trstatu u nijednom trenutku nije došla u pitanje. Od početka do kraja su Mursaši kontrolirali rezultat te su upisali vrlo sigurnu pobjedu.

Oglas

Split je na domaćem terenu ugostio Sisak te su domaćini slavili 3:1 (20:25, 25:21, 25:22, 28:26). Odličan dvoboj se igrao na Poljudu, gosti su uspjeli uzeti prvi set, no nakon toga teren pripada isključivo domaćim igračima predvođenima Igorom Omrčenom s klupe. Centrometal je u susjedskom derbiju svladao Kitro Varaždin 3:0 (25:18, 25:23, 25:22). Od početka su domaćini imali vodstvo, igrali su vrlo dobro, a uz nekoliko prijetnji Varaždina pobjeda nije došla u pitanje. Ribola Kaštela je na svojem terenu vrlo sigurno svladala Zadar 3:0 (25:16, 25:17, 25:21). Mladi Kaštelani su ostavili Zadrane bez šanse u cijeloj utakmici te su vrlo sigurno uzeli prva 3 boda na svoj konto.

Oglas

Mladost i Medicinar te Marsonia će svoje susrete odigrati nekom drugom prilikom. U sljedećem kolu Medicinar dočekuje Zadar, Mursa dočekuje Marsoniju u slavonskom derbiju, Kitro Varaždin igra protiv Rijeke, Centrometal putuje u Sisak, a Split dolazi Mladosti u Dom odbojke.