Zanimljiv prvi dan premijernog Kupa Grada Pleternice

Zanimljiv su nogomet ili njegovu unikatnu inačicu ponudili pleternički hakleri okupljeni pod isti nazivnik premijernog i vjerojatno jedinog gradskog kup natjecanja u RH. Teško da postoji i ovakav jedinstveni boj za trofej na igralištu s umjetnom travnom i mantinelom na širem geografskom prostoru pa je ovaj turnir zaista nešto što valja pogledati. Kvaliteta ekipa nije upitna, svi su ovo natjecanje shvatili prilično ozbiljno došavši s najjačim snagama izuzev gradačkih Veprova koji su prigodu dali mlađima za stjecanje iskustva, a raduje da je i trećeligaš iz Pleternice s punom ozbiljnošću pristupio Kupu došavši s najjačim snagama i predvođen svojim odličnim strategom Damirom Bognarom na klupi i jasno pokazao da želi premijerni pehar u svojim vitrinama – no do njega definitivno neće lako doći jer su i Bučani pokazali silinu, a raduje i njihov mogući međusobni susret i prigoda za revanš Plavih za nedavni poraz u županijskom kupu.

Oglas

Ozbiljnost i ljubav prema nogometu kao i svojim klubovima je pokazala i pleternička gradonačelnica koja je otvorila natjecanje i pratila sa zanimanjem odigravanje susreta pokazavši da je osim što je druga žena u nizu na čelu Grada i druga gradonačelnica koja uistinu voli i podržava sport u svim njegovim varijantama i cijeni rad svih onih silnih volontera u malim sredinama Grada Pleternice koji ponosno čuvaju svoje klubove i guraju naprijed unatoč teškim vremenima i velikoj konkurenciji od čak osam klubova na vrlo uskom području s relativno malim brojem stanovnika.

Oglas

Čast otvoriti samo nadmetanje su imali momci iz Gradca i Sulkovaca koji su odigrali neizvjestan i zanimljiv susret, a na kraju su se radovali Krokodili okrenuvši u završnici vodstvo Veprova. Minimalno slavlje su upisali igrači iz Zagrađa u svom graničarskom derbiju, a slavljem i u drugom protiv imenjaka iz Bučja pokazali da su spremni za potencijalno iznenađenje u završnici. U toj grupi se nalazi i jedini trećeligaš koji je rutinirano došao do dvije pobjede i suvereno korača prema završnici. Bučani su uvijek jako dobri na umjetnoj travi i godinama su u dresovima Helde ostvarivali visoke dosege pa su pokazali da će i sada biti izgledan kandidat za naslov, a to su potkrijepili s dvije uvjerljive pobjede. Polovičan su učinak ostvarili igrači Kuzmice, a uz Hrvatski Dragovoljac slast pobjede nisu osjetili niti igrači Bernarda Raguža koji unatoč tome imaju prigodu proći u završnicu no za to će se morati puno više potruditi i svladati Kuzmičane u drugom danu programa, a da nakon toga Sulkovci ne ostvare pozitivan rezultat protiv bučkih majstora koje sjajno vuče špiltrener Josip Jakovljević na svim frontovima.

Oglas

Solidan broj gledatelja posvjedočio je da su se pleternički kibici poželjeli dobrog malog nogometa uz koji redovito ide i druženje uz teniske terene i klupski kafić, a uz nastavak natjecanja u subotu Grad Pleternica nudi prošireno druženje uz Fišijadu tako da se očekuje puno dobrih sadržaja za kvalitetno provesti vrijeme ne samo za stanovnike Grada Pleternice!

KUP GRADA PLETERNICE 2022.
REZULTATI PRVOGA DANA
17.6.2022.

18:10 (A) NK SLAVEN GRADAC – NK SULKOVCI 3:4
18:40 (B) NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – NK GRANIČAR ZAGRAĐE 0:1
19:10 (A) NK BSK BUK – NK KUZMICA 5:2
19:40 (B) NK SLAVIJA – NK GRANIČAR BUČJE 4:2
20:10 (A) NK SLAVEN GRADAC – NK BSK BUK 1:8
20:40 (B) NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – NK SLAVIJA 1:8
21:10 (A) NK SULKOVCI – NK KUZMICA 1:4
21:40 (B) NK GRANIČAR ZAGRAĐE – NK GRANIČAR BUČJE 3:2

RASPORED 18.6.2022.

18:00 (A) NK KUZMICA – NK SLAVEN GRADAC
18:30 (B) NK GRANIČAR BUČJE – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
19:00 (A) NK SULKOVCI – NK BSK BUK
19:30 (B) NK GRANIČAR ZAGRAĐE – NK SLAVIJA

20:00 POLUFINALE A1 – B2
20:30 POLUFINALE B1 – A2
21:00 ZA 3. MJESTO
21:00 FINALE