Žan Drahotuski odveo Vardarac u 1. ŽNL

Vardarac je iz drugog pokušaja izborio plasman u 1. ŽNL dok će se Radnički nadati trećoj sreći i kroz još jednu sezonu 2. ŽNL NS Osijek mora ponovno graditi svoj put do prvoligaškog statusa. Žan Drahotuski bio je junak uzvratnog ogleda, postigao je dva gola i odveo Vardarac u viši rang.

RADNIČKI – VARDARAC 2:2

Strijelci: 0:1 Drahotuski (37), 1:1 Cebić (76), 1:2 Drahotuski (77). 2:2 Cebić (80)

Očekivano odlična nogometna predstava na prekrasnom terenu i u još ljepšoj nogometnoj atmosferi! Na kraju sretniji dvomeč završavaju nogometaši Vardarca koji su u Dalju sačuvali pogodak prednosti iz prvog susreta te se raduju plasmanu u 1. ŽNL. Radnički je dominirao od samog početka, tražila je Grnjina momčad put do gola gostiju, no i kada bi izigrali obranu Borna Žitnjak je bio miran, bez problema je kupio sve pokušaje domaćih i davao mirnoću svojim suigračima. Zeleni su tek povremeno dolazili na suparničku polovinu, obično se dugim loptama tražilo Lendića koji je onda pokušavao spustiti loptu na Dtrahotuskog i Lazara. Kada bi lopta došla do Lazara, nastajala je panika u domaćoj obrani, a tako su gosti i došli do gola, Lendić je prenio, Lazar primirio, zadržao i poslužio Drahotuskog koji je u 37. minuti posao za domaće napravio gotovo nemogućim. Za prolaz su Crveni sada trebali tri gola..

Varadarac se i dalje odlično branio, domaćin pokušavao i tek ulaskom Borne Cebića otključao gostujuću bravu. U 76. minuti Cebić poravnava na 1:1 i na trenutak budi nadu domaćim navijačima da mogu do čudesnog preokreta, no Vardarac se pokazao preiskusnim protivnikom da bi to i dozvolio, iskoristili su domaću dekoncentraciju i odmah ponovno pogodili i vratili se u komotnu situaciju. Još jednom Cebić 10 minuta prije kraja poentira pored Žitnjaka, ostalo je deset minuta za dva gola domaćina, ali Vardarac odoljeva do kraja i ukupno gledano potpuno zasluženo odlazi u 1. ŽNL, dok Radnički nezasluženo ostaje među drugoligašima još jednu sezonu.