Zaklada Marin Čilića dodijelila stipendije učenicima i donacije školama u Županji i Zlataru

Zaklada Marin Čilić u srijedu je, treću godinu zaredom, ponosno dodijelila stipendije klasičnim mladim glazbenicima i mladim sportašima te donacije školama.  Ove godine, s obzirom na epidemiološke uvjete, dodjela je organizirana u sportskoj dvorani poštujući propisane mjere i pazeći na sigurnost i zdravlje stipendista, medija i organizatora. Zaklada je pokrenula projekt stipendija prije tri godine s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci koju okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju u usavršavanju vještina i ostvarivanju njihovih snova.

Oglas

I ove je godine Marin Čilić uručio stipendijenajprije njih 10svaka u vrijednosti od 10.000,00 HRK, vrhunskim mladim glazbenicima, a zatim je nakon kratke pauze uručio donacije u iznosu od 50.000 HRK dvjema školama – Gimnaziji Županja i Srednjoj školi Zlatar. Nakon toga Marin je u dvoranu primio 11 iznimnih mladih sportaša kojima je također uručio stipendije, svaka u iznosu od 10.000,00 HRK.

Oglas

Mladi glazbenici koji su dobili stipendiju su: Zara Paparić (mandolina), Leonardo Rojnić (harmonika), Paula Ćurić (gitara), Margareta Jakobović (flauta i klavir), Veronika Kantarević (truba), Stjepan Magdić (harmonika), Bruno Bilić (saksofon), Lovro Ivić (teorijski smjer), Stjepan Gerić (klavir) i Hana Rabadan (violončelo).

Oglas

Mladi sportaši koji su dobili stipendiju su: Petra Marendić (jedrenje), Reina Rimbaldo (veslanje), Ivan Omažić (biciklizam), Nika Jagečić (skijaško trčanje), Anja Santini Mikulić (sportsko penjanje), Iva Hrsto (plivanje), Aleksandar Kalabić (karate), Melani Bosić (atletika), Šime Jadrijev (atletika), Sara Šulekić (sportska gimnastika) i Tamara Artić (ritmička gimnastika).

U ime Gimnazije Županja, donaciju su primili ravnatelj Ivica Živković, državni prvak iz kemije Jasmin Mehičić i profesorica kemije i biologije Mirjana Lermajer; dok su u ime Srednje škole Zlatar donaciju primili profesorica informatike Vesna Pisačić i učenik Blaž Stužić.

Svake godine odabir stipendista kao da je sve teži. Jako je puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku i pružiti. Znam iz vlastitog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad mogu ovako nešto raditi. Podupirati, biti nekome onaj vjetar u leđa za ostvarenje snova“ – izjavio je Marin Čilić.

Izvor HRS