Zagreb nastavio dominaciju, još se čekaju dva putnika za Europu

Nakon nepunih devet mjeseci u nikad težim i zahtjevnijim uvjetima, Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka stigla je do samog kraja. Ostalo je još samo da se odigra posljednje 10. kolo. Prvak je službeno poznat i prije posljednje runde. Drugoplasirani također. Ali još se ne zna tko će biti treći i četvrti, a to su dva mjesta koja vode u Europu  I zato nas čeka jako zanimljiva završnica.

Oglas

PPD Zagreb će u Kutiji šibica ugostiti Nexe i proslaviti 29. naslov prvaka Hrvatske. Zagrebaši će tako još jedanput potvrditi da su bez konkurencije najbolji klub u nas. Od hrvatske samostalnosti do danas, svi naslovi prvaka pripali su njima. A time se ne može pohvaliti ni jedan klub u Hrvatskoj. U izuzetno turbulentnoj i teškoj sezoni, Zagrebaši su na domaćoj sceni ponovno bili nedodirljivi. U devet nastupa do sada, imaju devet pobjeda. Pri tome su prosječno postizali 35, a primali 21,6 pogodaka. Drugim riječima, sve svoje suparnike dobivali su s prosjekom od 13,4 pogodaka po susretu.

Oglas

Nexe je imao sjajnu europsku sezonu. Ali u Paket24 Premijer ligi – Ligi za prvaka, u najgorem mogućem trenutku upali su u malu krizu koja ih je na kraju stajala borbe za naslov prvaka. Tako će 12. sezonu za redom biti drugi. Motiva uoči posljednjeg susreta ne manjka ni jednom ni drugom klubu pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom svjetlu će se pokazati u Kutiji šibica.

Oglas

Poreč i Sesvete odlučuju o trećem mjestu. Tu je mnogo kombinacija u igri. Domaćin je u prednosti jer mu je dovoljan bod. Poreč je naime, slavio u Sesvetama u Ligi za prvaka 24:21. S porazom pak, moraju čekati pomoć Varaždina, jer bi u tom slučaju Dubrava mogla proći ispred njih. Sesvete su bolje od Dubrave u međusobnim susretima pa ih i poraz vodi u Europu. Uz sve to izbacili su nedavno Poreč u četvrtfinalu Kupa i tako ih ostavili bez završnice koja se igra u Žatiki ovoga vikenda. Stoga će domaćin imati razlog više da uzvrati.

Varaždin 1930 će pak, protiv Dubrave tražiti prve bodove u drugom dijelu natjecanja. Dubravi pobjeda može donijeti izlazak u Europu, ukoliko Poreč izgubi od Sesveta. S druge strane, i njih za tri dana čeka polufinale Kupa. Puno je kombinacija, računica, želja. Stoga, s nestrpljenjem čekamo posljednji čin 29.-te sezone Paket24 Premijer lige.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 10. KOLO
16.06.2021.
17.00 PPD ZAGREB – NEXE (PlanetSport)
19.00 POREČ – SESVETE (Livestream YouTube kanal HRS-a)
19.00 VARAŽDIN 1930 – DUBRAVA (Livestream YouTube kanal HRS-a)

Izvor HRS