/Zadovoljavajuća sezona za rukometaše Broda u 2.HRL istok ZASLUŽENI ODMOR DO SREDINE KOLOVOZA
rk brod fb

Zadovoljavajuća sezona za rukometaše Broda u 2.HRL istok ZASLUŽENI ODMOR DO SREDINE KOLOVOZA

Za rukometaše Broda sezona u Drugoj ligi – istok bila je solidna s plasmanom na 4. mjesto što je za jednu poziciju bolje nego u prvenstvu prije. Gledajući da su u ekipi sve domaći igrači uz nekoliko mladih onda je rezultat u ovoj sezoni sasvim dobar i realan. Na kraju su Brođani zauzeli 4. mjesto s 10 pobjeda i 8 poraza te su imali 20 bodova. Ispred njih bila je Požega na 1. mjestu koja je otišla u Prvu B ligu, dok drugoplasirana Slatina nije prošla kvalifikacije za plasman u viši rang natjecanja. Na 3. poziciji bila je Županja te su igrači trenera Saše Sertića po 2 puta u sezoni poraženi od prve 3 ekipe koje su bile ispred njih na ljestvici.

U ovoj sezoni rukometaši Broda zabilježili su 4 gostujuće pobjede i to u: Starom Petrovom Selu, pa u najboljoj utakmici na strani u Orahovici te u Osijeku protiv Feniksa i na kraju u Našicama nad drugom ekipom Nexea. Sezonu su igrači trenera Sertića završili sa 4 uzastopne pobjede, dok su imali 3 domaća poraza od prve 3 ekipe na ljestvici. U igračkom kadru bilo je 18 igrača, dok su najbolji učinak u oba smjera u obrani i napadu imali Josip Sarić i Ivan Rašić. Prvi dio sezone na golu je dobro branio Goran Bubalo kojeg je u nastavku dobro zamjenio Matija Krznarić. Dobre utakmice imala su i krila desno Dorian Petrović i lijevo Filip Prusina, kao i pivoti Davor Alajica i Rastko Poznanović.

Dobar dio prošle sezone nije igrao Ivan Didić, ali kad se pred kraj vratio i uhvatio formu došle su i 4 uzastopne pobjede. Od mladih je dobru sezonu imao Sandi Bohm koji bi od jeseni trebao na fakultet pa je upitan njegov ostanak u klubu, dok je pod znakom pitanja i Filip Prusina. S obzirom da je Borovo ispalo iz Prve B lige kao i Đakovo, a da je druga ekipa Osijeka koja dolazi iz Treće lige na pragu ulaska među drugoligaše, lako je moguće da će od nove sezone u ligi biti 12 klubova.

Rukometaši Broda treninge su imali do početka svibnja, a onda su prestali s radom. Ljetni odmor imaju sve do polovice kolovoza kada će krenuti s pripremama za novu sezonu (Josip Šebalj).

Foto FB RK Brod

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.