Za vikend starta najveća liga u Hrvata

Ono što smo dugo čekali počinje za vikend koji je pred nama. U subotu počinje liga koja će brojati najveći broj klubova od svih liga koje se igraju u Hrvatskoj, Međužupanijska nogometna liga Osijek-Vinkovci.

U subotu se igra samo jedna utakmica. Prvenstvo će u Đakovačkoj Satnici otvoriti domaća Mladost i Borinci iz Jarmine. Obje su momčadi doživjele brojne promjene u odnosu na prošlu sezonu, a oboji će u novu sezonu krenuti s novim trenerima. Satničane će voditi iskusni lisac Damir Lelas, dok će funkciju trenera-igrača u Borincima obavljati iskusni Saša Šest.

Preostalih osam susreta je na rasporedu u nedjelju. U Komletincima će Slavonac dočekati ekipu HAŠK Sokola. Komletinčani u novu sezonu ulaze s kompletnim novim klupskim vodstvom, dok i Jankovčani u svojim redovima imaju brojnih promjena. U ovom su susretu moguća sva tri znaka, ponajprije iz razloga što i jedni i drugi ne znaju svoje pravo stanje.

Vardarac u premijernoj sezoni u MŽNL prvenstvo otvara domaćim susretom s gostima iz Otoka. U Vardarcu i ove sezone pucaju vrlo visoko, pa se usuđujemo reći da je s obzirom na dovedena pojačanja Vardarac uz Dilj prvi kandidat za titulu. Otok u novu sezonu ulazi s novim trenerom, Đurkovića je na klupi naslijedio prokaljeni stručnjak Darko Matanić.

Vinkovački je Dilj odlaskom Valpovke i Borca u 3. NL, te dovođenjem Novoselca na klupu, poslao jasnu poruku koja ih pozicija zanima u novoj sezoni. Mladi je stručnjak sa sobom doveo i nekoliko igrača koji će uz postojeći kadar zasigurno pojačati ekipu iz Novog Sela. U goste im dolazi osnažena Olimpija koja je usprkos posljednjoj poziciji u prošloj sezoni uspjela ostati u ovom rangu natjecanja.

U Višnjevcu je prethodnih dana bilo vrlo burno. Beraković je poveo Višnjevčane u pripreme, no neće ih povesti u prvenstvo. Trebao bi to napraviti trener-igrač Nikola Šafar, no iz Višnjevca ne uspijevamo dobiti informacije niti o treneru, kao ni u o kadru. Svoju premijernu utakmicu u ovom rangu igrat će Slavonija iz Soljana. Obje su ekipe velika nepoznanica, pa su u ovoj utakmici moguća sva tri znaka.

U Županji će Radnički s novim trenerom Ešegovićem dočakati ekipu Tomislava iz Livane. Gosti u novu sezonu ulaze osnaženi, uspjeli su pokupiti igrače koji su bili nezadovoljni u Olimpiji i Višnjevcu, pa se u njihovoj drugoj sezoni u ovom rangu ipak očekuje rezultatski iskorak. Slatki su na svom terenu neumoljivi, a pripremne su utakmice pokazale kako i Ešegović u rukama ima vrlo zanimljivog materijala.

U Cerni će domaći Tomislav dočekati novake u ovom rangu, sastav iz Donjeg Miholjca. Bartulovićeva je momčad, usprkos odlasku Bajića, na papiru nešto jača u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su se stabilizirali u sredini tablice. Jedinstvo je pak u MŽNL ušlo kao drugoplasirano u osječkoj 1. ŽNL, a u novu će ih sezonu povesti mladi talentirani stručnjak Dražen Pavličić.

U Bošnjacima će se sučeliti Zrinski i Radnički iz Meca. Zadrina je momčad prošle sezone pod njegovim vodstvom ostvarivala vrlo dobre rezultate, a isto se očekuje i ove sezone. Radnički je dugi niz godina u samom vrhu ove lige, a isto se očekuje i ove sezone u koju također ulaze nešto igrački snažniji.

U Babinoj će se Gredi sučeliti Šokadija i Borac iz Bobote. Tomljenovićeva je momčad prošle sezone pod njegovim vodstvom djelovala dosta snažnije, a u ovoj se sezoni također očekuje iskorak s obzirom na uloženo. Stojković je u Boboti složio vrlo zanimljivu momčad koja je u stanju potući se sa svima, pa u Babinu Gredu sigurno ne idu s bijelom zastavom.

Sve su utakmice na rasporedu u 18 sati.