Za primjer: Na Danu međimurskog nogometa nagrađeni najbolji za 2022. godinu

Priča za primjer kako se radi na promociji sporta odnosno nogometa dolazi nam iz Čakovca. Međimurski nogometni savez nagradio je svoje najbolje članove na prekrasnoj svečanosti, događaj za primjer ostalima!

Oglas

U multimedijalnoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu 20. siječnja 2023. održana je svečanost proglašenja najboljih nogometaša i djelatnika pod nazivom “Dan međimurskog nogometa” koju po prvi puta u svojoj povijesti organizira Međimurski nogometni savez.

Oglas

Podršku novom projektu MNS-a dali su i Hrvatski nogometni savez, te međimurski gradovi i općine, čiji su predstavnici i prisustvovali samoj svečanosti, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec. Ispred HNS-a nazočni su bili izvršni direktor Tomislav Svetina, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, koordinator natjecanja Neven Šprajcer, te član Izvršnog odbora Mato Kljajić.

Oglas

Cijeli program vodila je Karmen Špiranec, a predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović u uvodnom govoru pozdravio je sve nazočne, zahvalio svima na potpori u organizaciji ove svečanosti, ponosno iznio broj aktivnih klubova i registriranih nogometašica i nogometaša, te na kraju čestitao svima dobivenim nagradama i priznanjima.

Izbor najboljih nogometaša MNS je proveo na način da je svaki klub dao svoje kandidate, a nakon čega su treneri (ili predstavnici klubova) i kapetani svojim glasovima birali najbolje među njima za svaku ligu zasebno. U svakoj ligi nagrađeni su najbolji vratar, najbolji obrambeni igrač, najbolji vezni igrač i najbolji napadač.

Najbolju međimursku nogometašicu iz svojih redova izabrale su članice ŽNK Međimurje Čakovec, a na isti princip, glasanjem iz svojih redova, za dobitnike priznanja nagrađeni su i najbolji trener, najbolji sudac i najbolji delegat, dok je priznanje za fair-play momčad godine dodijeljeno na temelju žutih kartona i isključenja u protekloj godini.

Odlukom Međimurskog nogometnog saveza dodijeljena su i tri posebna priznanja. Drago Vabec primio je priznanje za izniman doprinos u razvoju i promociji međimurskog nogometa, Josip Freiler za izniman doprinos u sportskom novinarstvu, a Hrvatska nogometna reprezentacija za iznimno postignuće u 2022. godini – 3. mjesto na FIFA Svjetskom prvenstvu.

Nazočnima su se prigodno obratili i Drago Vabec, koji je između ostalog zahvalio MNS-u na priznanju, dok se zatim Zorislav Srebrić u zanimljivoj crtici iz povijesti prisjetio trenutaka kad je bio trener Vabecu u zagrebačkom Dinamu. Župan Međimurske županije Matija Posavec u svom je govoru međimurski nogomet opisao riječima “povijest, tradicija i ponos” i naglasio važnost ulaganja u sport.

U ime svih nagrađenih najbolji međimurski nogometaš Luka Bobičanec pohvalio je MNS za održavanje ove svečanosti i prigodnim riječima zahvalio na nagradama i priznanjima. Izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina istaknuo je kako bez baze ne bi bilo ovih uspjeha na razini reprezentacije i naglasio kako bi ova svečanost trebala biti uzor i ostalim županijskim nogometnim savezima.

Nogometni program svojim je nastupima upotpunio međimurski pjevač Filip Hozjak uz pratnju Filipa Vinceka.

NAJBOLJI MEĐIMURSKI NOGOMETAŠ: Luka Bobičanec (NK Celje, Slovenija)
NAJBOLJA MEĐIMURSKA NOGOMETAŠICA: Sanja Šoltić (ŽNK Međimurje Čakovec)
NAJBOLJI NOGOMETNI TRENER: Danijel Jagec
NAJBOLJI NOGOMETNI SUDAC: Patrik Kolarić
NAJBOLJI NOGOMETNI DELEGAT: Željko Bacinger
FAIR-PLAY MOMČAD GODINE: NK Venera Sv. Juraj na Bregu
MEĐIMURSKA PREMIER NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Marko Galoši (NK Mladost Komet Prelog)
Najbolji obrambeni igrač: Igor Gal (NK Graničar Kotoriba)
Najbolji vezni igrač: Josip Lepen (NK Podturen)
Najbolji napadač: Nikola Golenja (NK Graničar Kotoriba)
1. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Luka Bešenić (NK Polet Pribislavec)
Najbolji obrambeni igrač: Marko Lukman (NK Omladinac Novo Selo Rok)
Najbolji vezni igrač: Ivan Deglin (NK Polet Pribislavec)
Najbolji napadač: Dražen Hudoletnjak (NK Venera Sv. Juraj na Bregu)
2. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Dejan Kolar (NK Pušćine)
Najbolji obrambeni igrač: Rok David (NK Budućnost Miklavec)
Najbolji vezni igrač: Alen Drk (NK Budućnost Miklavec)
Najbolji napadač: Krešo Kovač (NK Sloboda Mihovljan)
3. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA – skupina A
Najbolji vratar: Nino Tkalec (NK Mura Hlapičina)
Najbolji obrambeni igrač: Roko Posel (NK Mura Hlapičina)
Najbolji vezni igrač: Nikola Šoltić (NK Mura Hlapičina)
Najbolji napadač: Nenad Radiković (NK Mura Hlapičina)
3. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA – skupina B
Najbolji vratar: Luka Orehov (NK Graničar Novakovec)
Najbolji obrambeni igrač: Sandro Habola (NK Borac Donji Hrašćan)
Najbolji vezni igrač: Mark Bistrović (NK Dubrava Sivica)
Najbolji napadač: Antonio Drvoderić (NK Graničar Novakovec)
Izvor: MNS.hr