W17 Europsko prvenstvo: Poraz od Danske, za broncu s Njemačkom

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva od Danske 20:21. Nakon dana predaha, u nedjelju 13. kolovoza u 15 sati i 45 minuta igrat će s Njemačkom za broncu.

Oglas

Dobra vijest uoči susreta s trostrukim europskim prvakinjama u polufinalu natjecanja u Crnoj Gori bila je povratak Lucije Renić u sastav. Naše mlade rukometašice počele su odlično. Vrlo lako su zabile prva dva pogotka. Danska se jako mučila na punu zonu. Prva dva svoja pogotka zabila je iz sedmeraca.

Oglas

Hrvatsku su presjekla dva isključenja u vrlo kratkom vremenu. Danska je to iskoristila i ne samo da je izjednačila na 3:3, nego je preuzela vodstvo i više ga nije ispustila do kraja prvoga dijela. I već je u 12. minuti bila na plus tri (4:7). Ali hrvatske kadetkinje nisu posustale. Uhvatile su priključak i probudile nadu da se Danska može svladati.

Oglas

Nažalost, u završnici prvoga dijela slijedi jedno jako dugačko sušno razdoblje i Dankinje ponovno odlaze najprije na tri, a zatim i pet pogodaka prednosti (9:14). Ali ni tada nije bilo predaje. Djevojke su pronašle neku novu energiju i do kraja prvoga dijela s tri pogotka za redom uspjele doći na samo dva pogotka zaostataka (12:14).

Danska drugi dio otvara s dva pogotka za redom i opet je na plus četiri. Hrvatska odgovara s tri i evo je na minus jedan u 45. minuti. Nova nada je tu. Nakon toga, punih 10 minuta ni jedna ekipa nije postigla pogodak. Susret se lomio, to je bilo jasno. Bilo je samo pitanje tko će prije pronaći svoju igru.

Nažalost, negdje u tim trenucima ostali smo bez Katje Vuković koja se ozlijedila. Hrvatska nije popuštala. Ali ni uspijevala povezati dva pogotka za redom da Dankinje uvede u nervozu. Na kraju smo imali dvije prilike za izjednačenje. Prva kada je Marta Tukalj obranila sedmerac kod rezultata 19:20. Sljedeći napad naše djevojke nisu iskoristile. Druga prilika bila je u posljednjih deset sekundi (20:21) kada smo imali zadnji napad. Nažalost, ni on nije pretvoren u pogodak i Danska je mogla početi sa slavljem. Marta Turkalj imala je 10 obrana. Naš najbolji strijelac bila je Ivana Fratnik s 5 pogodaka. Kod Dankinja prvo ime Andrea Bjertrup Jensen s 4 pogotka.

Danska će tako u nedjelju igrati u finalu protiv Francuske koja je s 26:21 pobijedila Njemačku. Hrvatskoj će pak borba za broncu biti druga u povijesti. Godine 2001. naše rukometašice poražene su od Mađarske.

W17 EUROPSKO PRVENSTVO: POLUFINALE

HRVATSKA – DANSKA 20:21

Izvor HRS