Vuteks Sloga počastila gradskog rivala semaforom

Lopta nas spaja! Pokazalo se nebrojeno puta, a potvrda teze je stigla iz Vukovara gdje se unazad nekoliko godina za primat najboljeg gradskog kluba bore Vuteks Sloga i Vukovar 1991. Nekoliko sezona igrali su ovi suparnici u istom rangu natjecanja no od nadolazeće najboljerangirani gradski klub je HNK Vukovar 1991. Prigoda za odmjeriti snage i pokazati trenutno stanje uvijek je kup natjecanje no i u tome nadmetanju Vukovar 1991 je bio bolji slavivši u Rupi s 2:0.

No nakon utakmice za oko je zapeo jedan detalj koji pokazuje sportsku i ljudsku veličinu domaćina, a pri tome briše puno negativnih konotacija koje lebde još uvijek u zraku nad ovim napaćenim gradom. Naime iz ruku domaćina u ruke gosta stigao je digitalni semafor kao mali znak pažnje, ali kroz veliku gestu pristojnosti i čestitanja na ulasku u rang iznad. Zahvalu za istu je na svojoj službenoj FB stranici podijelio i vukovarski drugoligaš.

Sportaši su uvijek bili primjer u mnogim situacijama, uvijek su bili ponos svoga sela, grada i države, valjda bi svi mi trebali početi slijediti primjer tih mladih ljudi neopterećenih bojom kože, nacijom i vjeroispovijesti.