/Vuteks se u tišini sprema za 3. HNL BEZ ODLAZAKA, VRATIO SE VAJIĆ
vuteks

Vuteks se u tišini sprema za 3. HNL BEZ ODLAZAKA, VRATIO SE VAJIĆ

Nogometaši Vuteks-Sloge odradili su pripreme u Banji Vrujci u Srbiji, a završni “glanc” pred nastavak Međužupanijske lige Slavonije i Baranje odradit će u Vukovaru. U jesenskom dijelu prvenstva Vuteks je bio odličan, iako prvi pogled govori da su na tek sedmom mjestu, pogled na bodovni učinak gura ih u sam vrh lige jer su za drugoplasiranim Kutjevom zaostali samo 3 boda.

“Sigurno da nam puno znači što smo našli mogućnosti da si priuštimo ovaj odlazak gdje tim prije svega jača kao kolektiv, a ujedno možemo i upoznati neke druge ljudske strane kad smo 24 sata dnevno na okupu. Mislim da smo napravili dobar posao, jer u tih 5 dana odradimo što ovdje ne bih za 12. Kad krene bodovanje vidjet ćemo što smo učinili. Imamo 23 igrača na raspolaganju od čega je 10 u skupini U 21. Svi mlađi su igrači iz naše škole nogometa što nam daje optimizam i nadu za još bolji rad “sutra”. Nije to sve kvalitet za ovaj, a kamo li veći rang, ali ako oni shvate da imaju još prostora za napredak i da je još puno minuta pred njima, sigurno da iskorak onda nije upitan. Što se tiče pojačanja, vratio nam se Vajić, a za sad nije otišao nitko. Ako nas zdravlje posluži kao i uvjeti za rad, vjerujem da ćemo biti nezgodni svima – rekao je trener Vuteksa Saša Berarević.
 IMG_20190216_160335_596
Na pripremama u Vrujci Berarevićeva momčad odradila je dvije utakmice, u prvoj su s 2:0 bili bolji od Spartaka iz Ljiga, dok su u drugoj minimalno poraženi od Kolubare.
 –
“Kad pogledam najave, priče, pojačanja, čini mi se da 2/3 lige napada 3. HNL. To super zvuči i vrlo je optimistično. Onda i mi moramo reći da ćemo probat ostat gore pri vrhu jer nam je 2. tim lige na svega 3 boda. Teško je nešto planirati ako nemamo sponzore i ako grad Vukovar ne stoji iza nas. Ako je “sport” u krupnom planu, a čini mi se da nije, onda će netko prepoznati naš rad i naše rezultate. Bit će zanimljivo u svakom slučaju. U konačnici, nek najbolji idu gore. Butik je otvoren , stara daj rakiju .” – zaključio je Berarević.
I baš tako, nekoliko mjesta će voditi u 3. HNL, to je jedinstvena prilika da se iskorači u viši rang natjecanja i mnogi tu vide svoju priliku. Vuteks će sigurno biti jedan od ozbiljnijih kandidata za neku od tih pozicija, imaju vrlo solidan raspored, ali imaju i pojačanje kakvo si malo tko može priuštiti u ovoj ligi. Naime, u jesenskom dijelu sezone dosta toga je propustio Danijel Spasić, postigao je samo 6 pogodaka, pa ako on bude u proljeće na svojoj standardnoj razini Vuteks će dobiti vrlo jakog aduta u borbi za 3. HNL.
Podijeli
  •  
  •  
  •