Vuteks priredio senzaciju i izbacio Vukovar iz Kupa

Vrlo ambiciozno se najavljuje nova sezona u drugom rangu hrvatskog nogometa što se tiče HNK Vukovar 1991, no u jučer odigranom kup susretu protiv gradskog rivala Vuteksa, Bojkova momčad je podbacila, Vuteks je slavio u lutriji jedanaesteraca nakon što je “regularni” dio završen rezultatom 1:1.

– Nismo imali puno vremena za pripremu ove utakmice, pogledao sam Vukovar na nekoliko snimki koje su javno dostupne, vidjelo se da su individualno stvarno odlična momčad, to su i pokazali danas, ali ovi moji mladi momci su se fanatično borili i mislim da su zbog tog pristupa na kraju i zaslužili pobjedu! Naravno da smo za pobjedu protiv takvog protivnika trebali i malo sportske sreće i izvrstan dan našeg vratara, sve to smo i imali i na kraju izborili veliku pobjedu. Sada imam mali problem stišati euforiju, znam da je svima jako drago pobijediti ovakvog protivnika, ali moramo nastaviti s radom da bi ostvarili one najvažnije ciljeve a oni su vezani za prvenstvo – rekao je za Sportalo novi trener Vuteksa Dragan Žarković.

37-godišnji trener na početku je svoje ozbiljne trenerske karijere, za njim je kvalitetna igračka priča i sigurno će imati što pokazati svojim igračima. Kakvi su klupski planovi i ambicije za sezonu koja je pred nama?

– Dva i pol tjedna sam s momčadi, prije dolaska sam se dosta informirao i kod mog bivšeg suigrača Saše Popina i dosadašnjeg trenera Đorđa Bojića, kao mlad trener tražio sam klub gdje mogu raditi s mladim i potentnim igračima, razvijati njih ali i sebe i po onome što sam do sada vidio mislim da sam pogodio. Riječ je o zaista mladoj momčadi, ali i danas su pokazali da znaju i mogu, naravno, u svakoj utakmici pristup mora biti ovakav. Vuteks je sada kao klub iskusan sudionik ovog natjecanja, ali igrački smo mladi. Osnovni cilj koji imamo je mirno osigurati ostanak, a kada to ostvarimo onda ćemo pogledavati i prema što višim pozicijama, znam da je Treća NL zahtjevna liga s dobrim klubovima, čeka nas težak posao ali sam veliki optimist da ćemo ostvariti zacrtano – poručio je Žarković.

Vuteks će novu sezonu Treće NL otvoriti u svojoj “Rupi” utakmicom protiv Valpovke, a podsjetimo da sezona kreće 19. kolovoza, dakle za nešto više od dva tjedna.