/Vuteks u pomlađenom izdanju po ostanak u 3. HNL VUKOVARCI NA PRIPREMAMA U BANJI VRUJCI
vuteks

Vuteks u pomlađenom izdanju po ostanak u 3. HNL VUKOVARCI NA PRIPREMAMA U BANJI VRUJCI

Nogometaši Vuteksa u proljetni će dio sezone 3. HNL krenuti u pomalo redizajniranom izdanju, bez pet igrača koji su do sada bili nositelji momčadi, od čega i dva ponajbolja klupska igrača i kapetana, Mladena Križanovića i Danijela Spasića. U kadar su kao zamjena stigla četiri nova imena, Damjan Čorak koji je stigao iz Norveške, Matej Veselinović iz osječkog prvoligaša Bilja, Matej Jurčević i Veljko Budisavljević iz Bačke, a peti je povratnik nakon stanke Mirosavljević.

” Otišle su legende i najveći. Teško je pronaći igrača kakav je Danijel i preko noći napraviti igrača za 20, nekad i 30+ po sezoni. Isto tako smatram da ne možemo vječno računati na ljude koji su u ozbiljnim godinama i koji rade teške, zahtjevne poslove, a još imaju i porodice. Ovo je “5 minuta” za mlade. Ovo je njihova polusezona, a ja vjerujem u sve što smo radili unazad vipe od 3 godine i moram biti optimističan da će novi igrači i mlade nade uzeti priliku sa obje ruke. Nije mala stvar igrati 3.HNL i stalno kretati iz početka, te konstantno praviti igrače. Ponovno moramo izgraditi novi kostur tima i planirati budućnost, a ujedno i osigurati ostanak. Trenirali smo jako. Znam da je teško i mučno, ali moramo to prihvatiti. Prije prvenstva imat ćemo 9 prijateljskih utakmica i 25 treninga (fitness, stadion, Banja Vrujci). Moramo dat 200% svojih mogućnosti i voljeti nogomet svaki dan sve jače i željeti se dokazivati iz dana u dan. Imamo zdravu atmosferu i nadam se da će nas zdravlje i sreća pratiti kad bude najbitnije. Pogrešno je ako bi se svaki put zadovoljavali malim i sitnim stvarima. Trebamo bit “gladni” na svakom polju. Odigrali smo 5 prijateljskih, imamo još 4. (Budućnost Dobanovci, Spartak Ljig, Sindjelić Trpinja, Nk Dilj Vk) Rotirat ćemo 20+ igrača.” – rekao nam je trener Vuteksa Saša Berarević.

Vuteks je kao debitant u trećeligaškom društvu jesen završio na 13. mjestu sa 16 osvojenih bodova. To se svakako može smatrati dobrim rezulataom, posebice kada se pogleda ljestvica pa vidi da ih od 10. mjesta dijele samo tri boda. U prvom proljetnom kolu u Vukovar im dolazi Bedem, a već će taj susret puno toga reći o tomu što su Berarević i njegovi igrači odradili u ovim pripremama.

vuteks 2

Podijeli
  •  
  •  
  •