Vukovarsko srijemska županija financira liječničke preglede sportaša do 18 godina

Vukovarsko srijemska županija doista je pravi primjer kako jedinica lokalne samouprave treba voditi računa o sportu na svom području. Prije nekoliko dana smo pisali o ulaganju u struku, u financiranje trenera mlađih dobnih skupina, a sada je na redu novi javni poziv.

Oglas

Već tradicionalno u ovom zimskom periodu Županija raspisuje Javni poziv kojim dijeli sredstva klubovima kako bi im olakšala obavljanje obaveznih pregleda sportaša do 18 godina. Kako uvijek i u svemu može bolje, bilo bi krasno da se na neki način podupre i redovite preglede svih sportaša jer smo nažalost često svjedoci da sportaši stradavaju na terenima, a redoviti liječnički pregledi svjesni smo svi i nisu baš tako redoviti i kvalitetno obavljeni.

Oglas

Poziv je na stranicama Županije objavljen 1. veljače, predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za financiranje troškova pregleda registriranih  sportašica/sportaša do 18 godina u sportskim udrugama na području Vukovarsko-srijemske županije u 2024. godini. Kroz ovaj Javni poziv predviđeno je investirati 10 000 eura, a prihvatljivi trošak je 15 eura po sportašu, dok jedna sportska udruga može maksimalno dobiti 663 eura. Poziv je otvoren tokom čitave 2024. godine, a svi detalji nalaze se na ovoj poveznici.