Vukovarke se vratile na parket

Rukometašice Vukovara vratile su se na parket nakon više od dva mjeseca pauze i „apstinencije“ od lopte. Proljetni dio sezone Vukovarke su dočekale na začelju trećeligaškog društva, ali osokoljene kvalitetnim zimskim pripremama i pobjedom na tradicionalnom Kupu grada Vukovara nad ekipom Đakova (koja je članica Druge lige), htjele su pokazati kako vrijede puno više od trenutnog stanja na ljestvici. Od ponedjeljka su u redovitom režimu treninga, uz ponešto drugačije mjere propisane od strane mjerodavnih zdravstvenih tijela.

Oglas

Oglas

„Zaista smo presretni što smo se vratili na parket. Očekivali smo dobro proljeće jer smo naporno radili, ali sada moramo nastaviti sa treninzima kako bi u što boljem izdanju dočekali jesen i početak prvenstva. Raditi ćemo preko ljeta, uz poneki izostanak zbog odlaska na more i slično, ali svakako neće biti kolektivnog odmora.“ – izjavio je glavni strateg Vukovara Željko Ringsmuth. Na prve treninge nakon pauze odazvao se veliki broj djevojaka, koje su pokazale kako su željne vratiti se što prije u formu. „Euforične smo zbog povratka na parket, čak nam ne smetaju upale mišića koje su se javile nakon duge pauze od treninga i natjecanja. Nismo niti svjesne koliko smo jedna drugoj nedostajale.

Oglas

Žao nam je što nismo dobile priliku da pokažemo napredak u igri, ali ćemo iskoristiti ovo vrijeme kako bi se što bolje pripremile za jesen. Mogu u ime ekipe obećati da ćemo raditi još napornije te da će ove mlade djevojke dobiti priliku pokazati koliko su zaista nadarene.“ – pozitivna je nakon povratka na teren kapetanica ekipe Jovana Bačić. Kako ističe uprava kluba, želja je kvalitetno raditi do početka iduće sezone te, ukoliko se ukaže prilika, raditi na pojačanjima koja će osnažiti konkurenciju u ekipi. Također, kao zahvala za naporan radi i trud djevojaka, u pregovorima su sa pokroviteljima koji bi omogućili ljetne pripreme izvan grada heroja.

Tekst i foto – ŽRK Vukovar (Siniša Đurić)