/Vukovarke razbile Novu Gradišku 3:0, Osječanke pružile dobar otpor Mladosti UZVRAT U NOVOJ GRADIŠCI IGRA SE U SRIJEDU U 20,00 SATI, A U OSIJEKU SAT VREMENA RANIJE
žok vukovar

Vukovarke razbile Novu Gradišku 3:0, Osječanke pružile dobar otpor Mladosti UZVRAT U NOVOJ GRADIŠCI IGRA SE U SRIJEDU U 20,00 SATI, A U OSIJEKU SAT VREMENA RANIJE

U prvim susretima četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske za odbojkašice u sva 4 susreta slavile su domaće ekipe.

Slavonski derbi u Vukovaru neočekivano lako otišao je na stranu Vukovarki. Iako su bile lagani favorit, ipak je njihova glatka pobjeda pomalo neočekivana. Nova Gradiška nije bila na željenoj razini, niti u jednom od 3 seta nisu ozbiljno zaprijetile Vukovarkama. Po setovima domaće odbojkašice slavile su 25:19,25:16 te 25:14.

Nakon teškog poraza Damir Runjaš, trener ŽOK Nove Gradiške bio je miran, i dalje je sve otvoreno u borbi za polufinale:

– Ne znam što bih rekao, kao da se nismo pojavili na utakmici. Jednostavno loš dan čitave ekipe, daleko najlošija utakmica u sezoni. Naravno, uz to i odlična utakmica Vukovara i onda je konačni rezultat takav kakav je. Vukovarke su odigrale stvarno odlično, tjerale su nas u greške, a uz to i mi smo sami griješili kada nismo trebali. Ni taktički nismo odradili kako smo se dogovorili. Djevojke su najviše same sebe razočarale jer nisu odigrale dobro, možda su izgorjele u toj silnoj želji.

Tonko Sabljić zadovoljan je predstavom ŽOK Vukovara, teško je bilo i očekivati nešto drugo nakon takve predstave njegovih djevojki:

– Odigrali smo odličnu utakmicu što i sam rezultat pokazuje. Mislim da nam je ovo možda ne najkvalitetnija nego najozbiljnija utakmica u sezoni. Svaka djevojka je svoj posao odradila odlično, i borbenošću i taktički, što nam je bilo najvažnije jer smo neutralizirali protivnikovu igru u potpunosti. Oni su imali ambiciju, došli su s autobusom navijača, ali ništa im nije moglo pomoći. Uzvrat će biti jako uzbudljiv, oni će biti sigurno puno ozbiljniji, ali ako mi ponovimo ovakvu igru mislim da bi mogli u dvokoraku proći u polufinale, a to bi bila sjajna nagrada našoj vjernoj publici koja nas sjajno prati ove sezone.

Ovako su Vukovarke dočekale kraj susreta:

Uzvrat se igra u srijedu u 20,00 sati, i jedni i drugi idu na pobjedu, što znači odličnu utakmicu i pravi provod za gledatelje. Oba trenera ističu sjajnu atmosferu u Vukovaru, pa se isto očekuje i u Novoj Gradišci.

– Imamo samo dva dana za pripremu, zato je bitno da se nismo borili u 5 setova u prvoj utakmici, idemo u Gradišku ponoviti ovu igru i nadamo se pobjedi. Ponavljam da će Gradiška sigurno biti puno ozbiljnija tako da nas sasvim sigurno očekuje teška borba – dodao je Sabljić za Sportalo o uzvratnom susretu.

– Mi zaista nemamo imperativ proći u polufinale iako to naravno jako želimo. Onako loše ne možemo dva puta odigrati, i ako taktički odigramo bolje, a u borbenost ne sumnjam, uz određene promjene u igri vjerujem da možemo do majstorice u Vukovaru – za kraj je poručio Runjaš.

Kapetanica ŽOK Nove gradiške Karla Glasnović:

– Ne znam, stvarno nam nije išlo, nije bio naš dan. A Vukovarke su stvarno igrale odlično, sve im je išlo kako su zamislile. Imamo drugu priliku sad u srijedu i moramo to iskoristit, i vjerujem da hoćemo.

ŽOK Osijek 06 u četvrtzavršnici ima najteži mogući posao, a zove se HAOK Mladost. Mladostašice su najbolja ženska odbojkaška ekipa u Hrvatskoj, pa se poraz u Zagrebu nikako ne može shvatiti kao nekakva katastrofa. Osječanke si pružile sasvim solidan otpor izuzev posljednjeg 3. seta kada su potpuno potonule.

Dario Fančović:

– Nemam apsolutno ništa zamjeriti djevojkama, dapače, odigrale su odlično. Dobro smo namučili Mladost, natjerali ih na puni angažman, to je i njihov trener rekao nakon utakmice. Nama je problem to što nismo imali dovoljno ovako jakih utakmica kroz sezonu i naravno neiskustvo. U srijedu je druga utakmica u Osijeku, želim samo da ponovimo igru iz Zagreba, a ako bude tako možda možemo i do pobjede.

Podijeli
  •  
  •  
  •