Vukovarci ipak ne idu na EP u Poljskoj

Prije nekoliko dana, obavijestili smo javnost da će dvoje mladih Vukovaraca Željka Miljković i Nikola Todorović, braniti boje Republike Hrvatske na Prvenstvu Europe u Poljskoj, ali to se neće dogoditi, jer su u klub stigle dvije poruke i to od izbornika da je bolestan i ne može ići i od tajnika da se neće ići a bez ikakvog pokušaja rješenja nastale situacije i da se nađe zamjena !

Oglas

Šok i nevjerica u klubu, da nakon pripremanja cijelo ljeto po nesnosnim vrućinama, uz neodlazak na ljetovanje ovih mladih Reprezentativaca zbog nastupa u Poljskoj, da ova djeca nekoliko sati prije puta saznaju da neće ići, sigurno će ostaviti posljedice na njihov budući rad.

Oglas

Problemi u Hrvatskom dizačkom savezu nisu od jučer, „kola su krenula niz brdo“ ostavkom Predsjednika Damijana Krkleca, a „dno dna“ smo dodirnuli izborom Nikolaja Pešalova za Predsjednika saveza, koji u protekle 3,5 godina svojeg mandata savezu nije priskrbio niti jednu kunu dodatnih sredstava ( savez se financira sredstvima HOO-a), čime je dokazao da titula Olimpijskog pobjednika ne prijeći da budeš nula od Predsjednika !

Oglas

Dodatni problemi su nastali „osvetničkom“ smjenom dugogodišnjeg izbornika Boška Čavke, koji bi sigurno u rješavanju problema za Poljsku, „prevrnuo i nebo i zemlju“ i sigurno bi se išlo.

Slična situacija je bila prije dvije godine, kada su četvero mladih članova KDU „Vukovar“, nakon priprema obavljenih u Splitu, očekivali poziv za nastup na kadetskom EP u Izraelu, ali nisu išli jer „NEMA NOVACA“. Opravdano se postavlja pitanje, da li je normalno da za pripreme ima novca, a za natjecanje nema ?

Prošle godine smo imali nemilu situaciju da je dvoje naših maloljetnih reprezentativaca, nakon povratka sa Malte trebalo iz zračne luke odvesti na vlak i pošto izbornik za mlade zbog korone nije mogao napuštati zračnu luku, zamoljen je seniorski izbornik da to učini i dobio je sve pismene upute, kada i gdje treba što obaviti i na kraju tih uputa je pisalo „da je slobodan kada ih stavi u kupe vlaka“, a što nije ispoštovao do kraja nego je maloljetnike ostavio na kolodvoru prije polaska vlaka, te su djeca vlak propustila i ostala na kolodvoru noću u 23 sata.

Nevoljama sa reprezentativnih nastupa naših mladih reprezentativaca, tu nije kraj, jer prošle godine izbornik nije uspio obaviti PSR test na koronu, te su maloljetna djeca išla sama u Saudijsku Arabiju, a sreća je u tome bila što je istim letom išao i izbornik Slovenske reprezentacije, koji ih je pazio.

Gore izneseno smo nekako prebrodili a sigurno tih problema ne bi bilo da je izbornik ostao Boško Čavka ! Problemi nastaju zbog nedostatka novca, pa uz natjecatelje „ide“ samo izbornik, a što dodatnog novca nema, odgovoran je predsjednik i neaktivan izvršni odbor.

Neodlazak naše djece u Poljsku, boli, a boli još više što je „problem riješen“ porukom „neće se ići“, a da se nije niti pokušalo naći zamjenu za bolesnog izbornika !

Provjerili smo u avio-kompaniji i bilo je slobodnih mjesta na tom letu i dodatno bi koštalo 2.811 kuna i postoji osoba koja je cijelo ljeto bila uz mlade reprezentativce, dok su se pripremali za Poljsku, trener u KDU „Vukovar“, kojeg su samo trebali pitati „možeš li ići umjesto izbornika“ i problem bi bio riješen.

Ovako ne odgovorno ponašanje (ne)odgovornih ljudi u savezu, negativno će utjecati na buduće nastupe mladih reprezentativaca, a pitanje je što će na utrošena sredstva za neodlazak reći HOO ?

Mi u Klubu dizača utega radovali smo se svakom pozivu našim članovima za nastup u Reprezentaciji, činili smo sve da ih dobro pripremimo i organizirali im odlazak, ali ovo posljednje događanje je „prelilo čašu“ !

Nećemo priječiti odlazak naših članova na reprezentativne nastupe, ali ćemo zamoliti ne(odgovorne) u savezu, da nam se ne obraćaju u vezi međunarodnih natjecanja, jer nam je „pun kofer“ rješavanja problema zbog njihove nesposobnosti, nego da kontaktiraju izravno punoljetne natjecatelje, a za maloljetne neka se dogovaraju sa roditeljima !

Što reći na kraju nego SRAMOTA, troškovi napravljeni, plaće će se uzeti, a što djeca nisu vidjela Poljsku a trenirala cijelo ljeto dok je vrućina bila i 40, to je manje važno !

U svakom normalnom savezu, da se ovo sve dogodi i da je odgovornosti, netko bi moralan ponudio i ostavku, ali se to neće dogoditi jer „vlast je slatka“

Neshvatljivo je da uz DVA Izbornika i trenera u klubu mladih Reprezentativaca, da se nije mogao realizirati put u Poljsku, nego je rješenje – trošak bez pokrića !

U Vukovaru, 14.08.2022.

Predsjednik i trener KDU „Vukovar“

Milan Kordić