/Vukovar zaustavio Borovo, A-2 liga sve uzbudljivija

Vukovar zaustavio Borovo, A-2 liga sve uzbudljivija

U derbi susretu KK Borova i HKK Vukovara čak niti 31 poen Mihaela Bekavca nije pomoglo Borovu da svlada sjajne Vukovarce.

Od samog starta “gosti” iz Vukovara su preuzeli kontrolu nad utakmicom i do samoga kraja su mirno čuvali prednost koja se na kraju zaustavila na +14. Prvu dionicu Vukovarci su dobili 25:14, dok su ostale prošle u rezultatskom egalu, ali su gosti ipak prednost povećavali za 2 poena. Kod još uvijek vodeće momčadi lige Borova, uz Bekavca dvoznamenkasti je bio još samo Mario Rajšić sa 17 ubačaja.

Za jako bitnu i slatku pobjedu kod Vukovaraca su najviše ubacili Danijel Katavić 28, Marko Raič 18 i Borislav Kovačević 16 poena. Ovim rezultatom Vukovarci su se poravnali sa Borovom sa omjerom 10-4, ali Borovo je po koš razlici puno uvjerljivije.

Sada se stanje na vrhu lige sasvim zakompliciralo, uz Vukovar još su dvije momčadi sa po 4 poraza, ali i pobjedom manje jer su odradili kolo u kojem su slobodni a to su KK Belišće i KK Đakovo  dok Borovo ima 3 poraza, ali sada to više ne djeluje neuhvatljivo. Đakovčani sada još i više mogu žaliti za porazom od Rekord tima sa -4  u subotu, mogli su se potpuno poravnati sa Borovom tom pobjedom.

U drugom nedjeljnom susretu KK Županja nije uspjela doći do prve pobjede u konkurenciji iako su bili jako blizu, KK Osječki sokol je slavio sa dva poena prednosti 77:79. Utakmica je bila jako zanimljva, nakon izjednačene prve četvrtine gosti su u drugoj došli do vrlo velike prednosti od 13 poena viška na poluvremenu. U 3/4 Sokoli su prednost podigli za još jedan poen i činilo se da je sve gotovo, ali onda Županjci igraju kao u transu i dobivaju posljednju četvrtinu 25:13, na žalost po njih to ipak nije bilo dovoljno. Sokolu su ovu pobjedu donijela tri Luke – Luka Šarić 23, Luka Jakić 15 i Luka Lovretić 15 poena, dok je kod domaćina bolji od drugih bio Filip Labrtić koji je postigao 18 poena.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •