Vukovar slavio u Velikoj na otvaranju 8. kola

Slavonija je svoje domaće utakmice prijavila za petak, pa je tako danas otvoreno 8. kolo dvobojem Požežana i Vukovaraca koje je završeno slavljem gostiju s Dunava koji su se tako nakon dva kola vratili pobjedama.

Oglas

SLAVONIJA – VUKOVAR  0:2

Oglas

Dopadljivu utakmicu odigrali su Slavonija i Vukovar a na kraju su bodovi ipak zasluženo otišli gostima koji su bili konkretniji i većim dijelom utakmice odlučniji, čvršći što im se na kraju i vratilo u obliku tri boda. Uvod je pripao Vukovaru, no sredinom prvog poluvremena Slavonija je pohvatala konce igre i bila više na Marijanovićevoj polovini, no baš u tom periodu dobre igre Plavih gosti dolaze do prednosti. Vukovar je dobio prekršaj na sredini na samoj aut liniji, dva puta je domaća obrana imala loptu, samo je trebala kvalitetno raščistiti, no kako je to izostalo Sven Golub je u toj gužvi odlično reagirao i smjestio loptu u mrežu.

Oglas

U nastavak Bognar kreće s Plešićem i Jančekom, malo su Plavi ponovno živnuli, no Vukovar pokušava iz polukontre a tako i dolazi do drugog gola koji je praktično odlučio utakmicu. Na sredini terena Lugo je došao do lopte, oslobodio se čuvara, sjurio u kazneni prostor i tamo kao na pladnju poslužio Marka Ljaljića koji nema težak zadatak pogoditi za konačnih 0:2.

Igrač utakmice: Mario Tadić

– Čestitam gostima na pobjedi – maksimalno kratak je trener Slavonije Dalibor Bognar.

– Jako teška i jako važna pobjeda za nas. Bilo je bitno doći do bodova nakon poraza u Vrbi i remija s Belišćem, dečki su odradili posao na najbolji mogući način i vratili nas na put na kojem želimo biti. Mi imamo puno problema s ozljedama, i danas nam je nedostajalo sedam prvotimaca ali tim sam zadovoljniji jer su dečki koji su danas nastupili pokazali da se na njih najozbiljnije može računati, da i oni imaju kvalitetu boriti se za naslov prvaka i sigurno su opravdali povjerenje koje su dobili – poručio je Miroslav Bojko, trener Vukovara.